Hur man skär vete

Hur man skär vete

För bakgård vete tomter erbjuder lie en ekonomisk och smidig vete skörd alternativet. Skär vete på en klar dag när inget regn är prognosen. För att skydda huden från buggar eller irritation från torrt gräs blad, bära långbyxor och Långärmat. Du kan mala egenutvecklade vete till mjöl för hembakat bröd. En person som arbetar med lie kan skörda upp till 1 tunnland vete per dag. bakgård grödan är mycket mindre än detta.

Instruktioner

•Vänta tills tecken på att din vete är redo att skörda. När vetet börjar övergå från grönt till golden, men fortfarande har lite grön, är det redo att skäras.

•Kapa din vete ner med en lie. För att använda lie, håll centrala handtaget med dominerande hand och långa handtag med din icke-dominanta hand. Börja med lie bladet på knä nivå och hålla böjda knän. Svinga lien genom att vrida din kropp, så bladet arcs parallell med marken och doppar något, men faller inte tillräckligt låg för att klippa gräset.

Lämna 2 till 3 inches av vete på marken, och skörda resten. Meja ner alla vete just nu.

•Bundle skär vetet tillsammans av pålning det tillsammans, så alla bladen är parallella. Knyt buntarna med snöre eller med en 1-tums tjock delen av vete stjälkar. Gör buntar så stor som du känner dig bekväm hantering. Lämna de bundna buntarna i fältet så säden kan mogna fullt till en djup guld.