Hur man skär tak av en Bougainvillea

Hur man skär tak av en Bougainvillea

Trimma en bougainvillea (Bougainvillea spp.) kapell är den mest utmanande aspekten av sin vård. Anläggningen kan växa 40 fot lång och sprida sig mer än 20 fot. Lång, övergripande grenarna kantas av en mängd vassa törnen gör beskärning tidskrävande och svårt. Det är bäst att beskära senare på vintern eller på tidiga våren tyder på University of Florida. Beskärning på sommaren och hösten minskar mängden blommar produceras eftersom vintern är den främsta säsongen för blomning.

Instruktioner

• Använd skyddshandskar, glasögon, kläder och skor när putsning bougainvillea växter. Använd handskar av läder eller ett tjockt material. Bär solen eller skyddsglasögon och en långärmad tröja, som anläggningens törnen kan orsaka hudirritationer och är mycket vassa.

•Sterilize beskärning grensaxar eller hand clippers innan klippa bougainvillea grenarna. Häll nog blekmedel eller alkohol på en trasa för att fukta det. Torka bladen beskärning med behandlade duken att döda någon kvardröjande bakterier.

•Spread en presenning på marken där du beskärning av bougainvillea. Använd en stor papperskorg om du inte har en presenning. Rensa sticklingarna när du arbetar för att innehålla de taggiga grenarna på en plats. Detta minskar chansen att få repig eller intrasslad.

•Prune bougainvillea canopy börjar på dess botten och arbetar mot toppen. Använda grensaxar för att skära tjocka grenar och inre sådana som är svåra att nå. Använda handen clippers till snip yttre och lätt nådde grenar. Placera snittet förgrena sig in i papperskorgen kan eller presenning.

•REACH toppen av stora Skärmtak med hjälp av en stege. Ställ in stegen bredvid bougainvillea där du startar beskärning. Stabilisera benen på marken så det inte välta. Använda grensaxar eller hand clippers man trimma trädkronorna i dess önskad storlek och form.

• Rengör området efter beskärning är komplett. Plocka upp stora grenar för hand. Rake kvarvarande skräp, att se till att inga taggiga grenar kvar på marken.

Tips & varningar

  • Tänk bougainvillea's stora växtsätt och ömtåliga natur när du väljer dess permanent plats i trädgården. Använd inte det i högtrafikerade områden, såsom pool däck, gångvägar eller dörröppningar.
  • Bougainvillea har en snabb tillväxt vana och tål hård beskärning.
  • Beskära frost-skadad bougainvillea grenar när temperaturerna varm på våren.
  • Bougainvillea är härdiga i Förenta staternas Department of Agriculture växt härdighet zoner 9 till 11.