Hur man skär gurka av vinstockar

Hur man skär gurka av vinstockar

Gurka odlas i din egen trädgård ger dig maximal färskhet från skörd till äta. Om du vill knipa små eller stora gurkor eller äta dem råa, blir hur du skär gurka av vinstockar densamma. När din gurkor skördas, kan du rengöra dem och förbereda dem omedelbart, och genom att skära dem från vinstocken, du kommer faktiskt uppmuntra mer gurkor växa.

Instruktioner

•Kontrollera din gurka växter varje dag för blommor och tecken på små, omogna gurkor bildar. Gurkorna kommer att växa snabbt, så daglig kontroll gör att du kan se hur stor gurka får och bestämma när man skall skörda.

•Förbered att skörda gurkor när de är endast 2 inches lång för att göra små pickles eller när de är 4 till 6 tum långa för större pickles, ofta dills. Skivning gurkor kan tillåtas växa 6 till 10 inches lång, men längre gurkor kan bli bitter om inte skördas tillräckligt snabbt.

•Inspect gurkorna vara säkra på att de är en jämn bredd i hela, snarare än tjock på en avsluta och tunt på den andra. Känner också, gurkan med en behandskade hand för fasthet, i motsats till gurkan som squishy.

•Håll gurkan du vill skörda i ena handen medan bär handskar. Placera ett knivblad på stammen av gurka med den andra handen precis ovanför gurkan med ca 1/4 tum. Håll gurka fortfarande som du skär av stjälken med kniven med en ren cirkelsektor.

•Kapa gratis några gurkor som du ser som är den storlek du vill ha för dina behov. Upprepa daglig inspektion av dina vinstockar att upptäcka nya blommor och gurkor. Skörda några nya gurkor när de växer till slutet av växtsäsongen.

Tips & varningar

  • Gula gurkor, såvida de inte är av en särskild gul sort, är övermogna och blir mycket bitter.