Hur man skär en växt som en Bonsai

Bonsai är en gammal japansk disciplin används för att skapa miniaturized versioner av full storlek träd och växter genom försiktig beskärning, roten manipulation och omplanteringen. Växtarter med vedartade stammar svarar bra på miniaturizing och en bonsai-liknande effekt uppnås enkelt med en korrekt tillämpning av beskärning. Beskärning går långt för att skapa effekten av en miniatyr träd; men måste faktorer som lövverk storlek, stammen tjocklek och ordentlig andel beaktas att effektivt skapa utseendet på en traditionell bonsai.

Instruktioner

•Bestäm rätt tid för beskärning enligt art av din bonsai. Beskära anbud arter som pengar träd och ficus i tidigt på våren och vedartade växter som rosmarin, timjan och Norfolk Island tall under senhösten.

•Prune höjd från stammen i mitten av hösten med bonsai shears. Klipp stammen i en spetsig form omedelbart ovanför den punkt där två laterala grenar växa fram. Ny förgrening tillväxt kommer ut ur toppen av stammen till ge bonsai växten intryck av en tree crown.

•Maintain höjden på anläggningen genom att nypa någon ur plats tillväxt från toppen av stammen. Hålla anbud nya tillväxten mellan spetsarna på tummen och fingret och försiktigt nypa eller vrida det med naglarna tills det lossnar. Beskärning av finger är mindre traumatisk för anläggningen än sax beskärning och så småningom kommer att leda till mindre bladverk som produceras.

•Ta bort halva grenarna från anläggningen med twig sax. Snip grenarna jäms med huvudstammen. Ta bort grenarna längs den nedre tredjedelen av anläggningen för att skapa intryck av en stam. Lämna de tjockaste laterala grenarna för att uppnå ett autentiskt treelike utseende.

•Prune i ändarna av grenar genom att nypa av den nya tillväxten. Ta bort endast terminal blad knoppar men lämna några blad runt den. Den laterala blad knoppar kan identifieras av deras underutvecklade utseende, vilket inkluderar blek färg och extremt liten storlek.

•Ta bort cirka 75 procent av lövverket i midsommar med pincett. Förstå basen av stjälken och försiktigt dra det från riktning mot tillväxt. Ta bort alla skadade blad och blad växer inom 2 inches av stammen. För woody vintergröna växter såsom rosmarin, plocka blad från längden på stjälkarna att ge anläggningen en tall-liknande utseende. Defoliating är något stressande för anläggningen så tillräckligt med vatten och ljus, indirekt ljus är mycket viktigt för flera veckor efter förfarandet.