Hur man skär en Plywood blad med en Crosscut släde

Hur man skär en Plywood blad med en Crosscut släde

Styckning plywood på en tabell såg kan vara besvärligt, och ofta långt mindre än korrekt. En av de enklaste sätten att få korrekta nedskärningar på ark varor är att göra en crosscut släde. När du skär en plywood blad med en crosscut släde, crosscut släden Rider i den såg gerings slot och håller tillbaka kanten av plywood perfekt kvadrat Blade, vilket möjliggör exakta fyrkantiga nedskärningar längs hela längden av avsnittet i plywood.

Instruktioner

•Placera en 18-tums av 24-tums bit plywood på ett arbetsbord. Justera en 24-tums lång bit 1-av-2 virke platt på 24-tums kanten av plywood, med kanterna justerade så tätt som möjligt. Koppla de två styrelserna tillsammans med hjälp av en borrmaskin och vissa 1 1/4-tums däck skruvar.

•Höj bladet på bordet såg, och mäta avståndet från den högra kanten av sågbladet till den vänstra kanten av den såg rätt sida gerings slot.

•Return till tabellen, och vänds plywood så att 1-av-2 är i botten, på motsatt sida av plywood från kroppen. Mät avståndet du fastställt i föregående steg i från höger sida av plywood, och göra en penna märka.

•Jämna en vinkelhake med varumärket penna och 1-av-2 på den bortre sidan av plywood. Var noga med att anpassa torget med 1-av-2 och inte plywood och scribe en fyrkantig blyertspenna linje längs torget genom märket.

•Placera en 24-tums lång remsa av lövträ mätning 1/2 inch med 3/4 tum längs vänster sida av varumärket penna. 3/4-tums sida bör vara platt på plywood. Borra ett försänkt pilot hål varje fyra inches längs lövträ och koppla den till plywood med däck skruvar. Vara säker på att kanten av lövträ är perfekt i linje med blyertspenna linje som du ansluter den till plywood.

•Carry avslutade crosscut släden till tabellen såg, och placera lövträ remsan på botten i rätt gerings kortplatsen, med 1-av-2 på motsatt sida av släden från kroppen. Höja sågbladet och slå på sågen. Skjut släden fram, putsning på vänstra sidan av släden. Återstående vänstra kanten av crosscut släden kommer vara perfekt i linje med sågklinga från denna punkt framåt.

•Sätt plywood skäras på crosscut släden. Anpassa kanten för att skäras med den vänstra kanten på släden och se till att den bortre sidan av plywood är platt mot 1-av-2. Slå på bordet såg, och underlätta släde och plywood fram att slutföra snittet på plywood blad.

Tips & varningar

  • När du arbetar med elverktyg, alltid bära lämplig säkerhetsutrustning, inklusive skyddsglasögon för att skydda dina ögon från flygande skräp.