Hur man skär en Forsythia

Hur man skär en Forsythia

Forsythia buskar är hardy, lätt att odla och en av de första blommande buskarna under våren. En forsythia har länge övergripande grenar, växer i sol eller halvskugga, tål torr mark och är härdig till-25 grader F. Forsythia buskar är snabbt växande, når höjder 8 fot med en 10-fots spännvidd och bör beskäras årligen innehålla tillväxt. Liksom många blommande buskar, forsythia buskar blommar på förra årets trä och därför bör beskäras efter efter blommorna vissna.

Instruktioner

•Kontrollera din forsythia bush att avgöra hur mycket av bush måste du skära ned. Helst du din forsythia buske att ha dess grenar växa upp och ut, som om grenarna var i en stor vas. Horisontella och korsningen grenar bör tas bort tillsammans med grenar som vuxit sig för långa. För äldre buskar som inte underhålls eller beskäras under flera år, kan skärande vara omfattande. Unga forsythia buskar kan behöva mindre beskärning att behålla storlek och form.

•Använd länge hanteras grensaxar eller klippverktyg för att ta bort alla döda eller trasiga grenar från din forsythia buske. Detta kan göras när som helst under året, eftersom sådan beskärning inte kommer att hindra bushen från blommande. Skär döda grenar nära basen av busken. För brutna eller delvis döda grenar, göra din klippa en tum under rasten eller där tillväxt visas. Nedskärningarna bör i vinkel med vinkeln skär pekade mot marken för att begränsa möjligheten att växtsjukdomar.

•Ta bort alla grenar som röra eller om på marken. Dessa kan rot och växa en ny forsythia bush för nära till en utvecklad buske. Använda grensaxar för att skära lågväxande grenar tillbaka till basen på deras ursprung. Om en ny forsythia bush har redan börjat att växa från en gren på marken, kan du antingen låta den utveckla ett bra rotsystem och transplantera det till en ny plats, eller gräva nya bush ut och kasta den.

Ta bort grenar, eller käppar, växer i horisontella riktningar, över andra grenar eller genom centrum av busken.

•Identify den äldsta, allmänt den tjockaste, grenar av din forsythia bush och skära av dem, lämnar en tredjedel av grenen på buske. Äldre grenar ligger i centrum av forsythia buske. Använd en hand såg om grenen är för tjock för grensaxar att skära. Genom att ta bort de äldsta grenarna kommer du att öppna upp inre av bush för mer solljus att komma in, som främjar ny tillväxt, mer blommar och en fylligare buske.

Tips & varningar

  • För mycket gammal, ovårdade forsythia buskar, kan du klippa busken tillbaka till några inches ovanför marken börja om. Nya skott kommer att växa från basen som ett resultat. Blomningen kan vara glesa det första året efter du klippa forsythian.