Hur man skär blad på en Begonia

Hur man skär blad på en Begonia

Begonias är Naturens gåva av skönhet och mångfald till amatör trädgård entusiast och professionell landscaper. Med över 1000 arter, en fantastisk mängd blad och blommar som kör färgspektrumet, är begonia den perfekta perenn.

Eftersom begonias är så härdig och lätt etablerade med ett överflöd av blommande blommor, kräver de enstaka beskärning. Beskärning av blom och blad är viktigt för begonias att uppmuntra ny tillväxt och friskare blommar.

Instruktioner

•Njut av skönheten i din begonias. Det första steget är det enklaste och det mest njutbara. Titta noga på din begonias och märker några förändringar i blommor eller blad.

•Inspect din begonia. Kontrollera varje dag eller åtminstone några gånger i veckan för ny tillväxt. I allmänhet kommer att begonias producera ny tillväxt från tips av extremiteterna. Några färska tillväxt kommer att bevisas av en vass spets som kommer att bli ett nytt blad.

•Kapa ny tillväxt. Det kan verka styggelse för oerfarna trädgårdsmästaren, men klippa ny tillväxt försäkrar att trädgårdsmästaren avgör hur anläggningen växer. Detta betyder inte att skära alla ny tillväxt, utan snarare någon tillväxt som kommer att orsaka anläggningen för att ta en ovårdad eller vilda utseende.

•Prune bladen. Ta bort begonia blad som är missfärgade eller döda. Begonias har en mängd nyanser och texturer till sina blad, men de är också bland de enklaste växter att upptäcka döda och sjuka bladen på, eftersom de så lätt sticker ut från resten av anläggningen.

•Använd sekatörer. Inte bara nypa bort bladen. Istället Använd sekatörer för att ta bort oönskade bladen så nära stjälken som möjligt.

•Kontrollera ofta. Efter beskärning, kontrollera din begonia varje några dagar för att avgöra om du behöver upprepa beskärning processen igen.

Tips & varningar

  • Var alltid försiktig när du använder sekatörer.