Hur man skapar ett hopp för att testa en termostat

Ditt hem termostaten slår luftkonditionering och ugn enheten på och av enligt en förutbestämd temperaturinställning. Om ugnen inte startar när den når temperaturen, är det nödvändigt att felsöka där felet ligger. Ett bra ställe att börja är på termostaten. Ett snabbt sätt att avgöra om termostaten är fel är att testa det med en jumper tråd, som skapar ett hopp från en terminal till en annan för att automatiskt starta en VVS-enhet.

Instruktioner

•Ta bort locket från termostaten. Beroende på märke och modell, täcka antingen drar rakt av eller glider upp från basen.

•Vrid skruvar säkra basen av termostaten på väggen moturs med en Phillips-skruvmejsel. Dra termostaten bas från väggen tillräckligt bara långt som du kan se terminal skruvar och sladdar på baksidan. Avbröt inte någon tråden.

•Strip 1/4-tums av isolering från vardera änden av 6-tums bit låg spänning tråd med ett par tråd strippor.

•Pek ena änden av bygeln kabeln till terminalen med ett "R" stämpel. Röd ugn tråd tillmäter denna terminal. Placera den andra änden av kabeln till terminalen med ett "W" stämpel. Den panna eller luftkonditionering enheten ska börja.

•Lift i ändarna av bygeln tråd och flytta ena änden till "Y" terminal och den andra änden av bygeln kabeln till "G" terminal. Ugnen fläkten ska börja fungera. Om ugnen och fläkten börjar använda bygeln kabeln, behöver termostaten bytas. Om de inte gör, är det ett problem inom ugnen.

Tips & varningar

  • Ledningarna på termostaten är låg spänning. Det är nödvändigt att hålla strömmen till enheten när du testar. Om du är obekväm med att arbeta runt låg spänning ledningar, konsultera en specialist service.