Hur man ska polera en Terrazzo golv

Terrazzo är en speciell typ av golvbeläggning som liknar marmor sten och är därför ofta kallas faux marmor. Terrazzo är vanligtvis används för dess bra kostnad-kvalitet-förhållande. Det är en allmänt billig golvbeläggning som ser ut som riktig marmor eftersom den innehåller marmor chips, bland andra aggregat. Terrazzo är används för att täcka golv, uteplatser och ännu gångbryggor. Eftersom den är gjord av lager och bygger mestadels epoxi, kan terrazzogolv poleras in ser nya igen.

Instruktioner

•Förbered ditt terrazzo golv polering genom att grundligt rengöra det först. Det första steget är att sopa upp all lös smuts med en stel kvast.

•Rengör hela ytan med varmt vatten och en multipurpose renare. Se till att maskinen är pH neutral, vilket innebär att dess värde är mellan 7 och 10. Detta är viktigt eftersom du arbetar med ett terrazzo golv med en känslig överlack som kräver särskild omsorg. Använd en mopp eller en kvast borste för denna uppgift, och se till att få varje del och hörnet av terrazzo våningen.

•Skölj golvet med varmt eller ljummet vatten för att avlägsna spår av renare. Låt golvet torka ordentligt innan du går till nästa steg.

•Aktivera mekaniska buffert maskinen. Dessa buffertar eller polermaskiner är speciellt utformade att polera terrazzo, marmor och liknande golv och oftast kan hyras på en professionell renare tjänst. Var noga med att starta processen buffing och polering i hörnet, längs baseboard.

•Polish ytan på ditt terrazzo golv med golvet maskin, arbetar med kontinuerlig, raka och långa linjer över hela ytan. Ska du inte missa en plats, så överlappar stroke skull. Kom ihåg att en överlappning inte betyder att golvet kommer att vara alltför kratsade eller över polerad. Slutresultatet blir jämn och homogen.

•Sweep eventuellt skräp som maskinen kan ha skapat med en ren, torr kvast. Märka hur ytan nu ser skinande blanka och polerade.

Tips & varningar

  • Innan du hyr golvet maskinen, var noga med att välja en bra, kvalitet golv maskin pad. Du kan köpa en att använda med buffing maskin du hyrt.
  • Var mycket försiktig när du polera golv, särskilt i fas golvytan är våt och HAL.