Hur man ska avsluta kanterna på mattan kvarleva

En matta kvarleva eller en matta löpare är en bit av mattan kvar efter att du har mattan installerad i ditt hem. Många människor använder dessa som lera mattor under vintern eller när de förväntar sig tung trafik, till exempel allmänna entreprenörer i deras hem. Du kan helt enkelt kasta löpare på golvet och använda det men snart kanterna på mattan börjar striden. För att förhindra detta, avsluta kanterna genom att binda dem.

Instruktioner

•Placera en rak kant linjalen på mattan och Klipp kanterna på mattan med en mattkniv. Följ den rak kanten. Detta ger dig ett professionellt utseende med din löpare.

•Kapa en bit av bindande band till en längd som kommer att förlänga i ytterkanten av löpare. Mattan kantning vanligtvis ser ut nylon eller andra syntetiska material som kommer i en lång skrapat rullade som band. Du kan oftast få det på de flesta tyg, hantverk eller matta återförsäljare.

•Använd varmt lim till en kant på mattan med en limpistol.

•Wrap bindningen över kanten av löpare med lim på den så hälften binging vilar ovanpå mattan och den andra hälften vilar på botten av mattan.

•Använd limma mattan nästa kant och tillämpa bindningen. Upprepa detta medan du arbetar dig runt löpare. Tillåta 12 timmar för limmet torka helt innan du använder löpare.