Hur man ska avsluta gips utan slipning

När du har gips på plats, är det dags att fylla i området mellan sömmarna. Slipning gips är ett stort, stökigt jobb. Du kan avsluta gips utan att behöva slipa ytan. Genom att använda ett gummi float eller en kniv, kan du släta väggen så det ser ut som du spenderat dagen slipning. Det tar tid att göra jobbet ordentligt.

Instruktioner

•Förbered ditt gips innan du blanda och applicera fogmassa till sömmarna. Tillämpa drywall tape för att täcka sömmarna på ditt gips. Börja längst upp i gips sömmen och Fortsätt tills du når botten av gips sömmen. Tryck på tejpen när du går, för att se till att det är smidigt utan några puckering eller luft bubblor.

•Mix fogmassa enligt tillverkarens anvisningar. Bara blanda som mycket gemensamma förening eller lera som du kan använda i 15-25 minuter. Om föreningen blir hårt, kan inte du göra den mjuk igen. Om du lägger till mer vatten för att göra det följsamma, kommer du att försvaga blandningen. I detta tillstånd fastnar det inte på väggen.

•Spread ett tunt lager av fogmassa över drywall tejpade sömmar med en gips kniv. Fogmassa bör omfatta drywall tape och förlänga 2 inches längre än varje sida av drywall tape.

•Tillåt fogmassa härda på väggen. Detta tar mellan 8 och 24 timmar beroende på mängden fukt i luften.

•Sponge en lite vatten på fogmassa. Fogmassa måste vara lite våt innan du kan arbeta den smidig.

•Var gummi float eller en 10-tums kniv som du har fuktad ner och glida kanten överst på fogmassa. Håll kniven eller gummi flötet i 90-graders vinkel; endast i bakkant av murslev ska vidröra föreningen. Applicera tryck på kniv eller gummi flottören som du dra den uppåt eller nedåt i en kontinuerlig rörelse. Har inte hela botten av gummi flötet röra fogmassa.

•Håll stryker gummi flyta över lappat området tills du gör det smidigt.