Hur man ska avsluta exteriör trä

Hur man ska avsluta exteriör trä

Exteriör trä är klar kommer i flera sorter inklusive färg, färg fläckar och halvtransparent fläckar. Du kan också välja från vattenavvisande konserveringsmedel används som en naturlig finish. När färdig ordentligt med primer och två strykningar av färg eller färg, kan trä utomhusfärg pågå upp till 10 år. Annars, planera att göra om lack efter bara 4 eller 5 år om du använder bara en topplack på din yttre trä.

Instruktioner

•Använd en kappa av vattenavvisande tätningsmedel i trä med en pensel. Tätningsmedlet skyddar träet mot fukt som leder till mögel och mögel. Sealer också håller virket från krymper och svullnad när det är vått.

•Tillåt träet att torka under en period av flera soliga dagar.

•Hållare på ett lager primer att förbereda skogen för färg eller fläckar. Redwood och cedar kräver olje- eller alkyd-baserade primers. Applicera tillräckligt primer för att skymma träfibrerna. Om du sprider primer jämnt och på lämplig tjocklek, kan du förhindra problem med färg eller fläcken du använder.

•Paint ett lager akryl latex husfärg eller fläck på primade trä. Låt färgen torka under en period på några dagar.

•Hållare på ett andra skikt akryl latex husfärg eller fläck över toppen av första strykningen. Om din tid eller budget är stram, kan du använda bara en kappa som du lägger till ett andra skikt på strategiska områden som de utsätts för solsken och regn på de södra och västra sidorna av strukturen.