Hur man ska avsluta en STENPLATTA uteplats

Om du undrar hur man ska avsluta din STENPLATTA uteplats är det viktigt att notera att du inte bör försegla uteplatser gjort från STENPLATTA med någon form av uretan sealer som det kommer att täppa till de porösa ytorna av vaggar. Detta håller luft från att tränga in stenarna, vilket får dem att missfärga och försvaga. Det gör också din uteplats hala när det är vått. Livslängd och utseendet på din uteplats kan dock bevaras genom att avsluta det med en siloxan konkret sealer. Siloxan sealer skyddar uteplatsen från vatten, frost och solskador och slitage från gångtrafik, och det kommer att hjälpa till att bevara den naturliga looken av stenarna.

Instruktioner

• Rengör din uteplats genom att sopa och spraya det ner med en högtrycksslang spruta. Använd diskmedel för att rengöra alla fläckar eller fläckar. Att uteplatsen torka.

•Använd sealer när temperaturen utanför är mellan 60 och 90 grader F och när det finns ingen risk för regn.

•Använd sealer med stora, hållbara penslar eller med Målarredskap och roller. Siloxan kan också tillämpas med en trycksatt spruta. Använd en låg inställning, till exempel 15 PSI, om du använder en spruta. Inte späd siloxan med vatten och se till att dina penslar är torra. Tillämpa en jämn beläggning. Måla morteln som stenarna. Sprida ett lager tjock nog att du ser en vitaktig film (det kommer att torka klart). Låt det inte pool upp. Om du av misstag får några av siloxan på något förutom uteplatsen, som till exempel metall eller ett fönster, tvätta bort den med diskmedel och vatten.

•Tillåt sealer att torka i 24 timmar. Låt inte någon promenad på uteplatsen under denna tid.