Hur man Service VVS

Hur man Service VVS

Även om de flesta reparationer och underhåll bör göras av en utbildad HVAC professionell, det finns vissa grundläggande underhåll att villaägare kan göra själva. Underhåll din VVS enheten regelbundet kommer att förhindra många av de dyra fel som stör värme eller kyla service. Luftkonditioneringar, ugnar och andra VVS-system kräver samma grundläggande regelbundet underhåll för topprestanda. Ringer en servicetekniker för dessa tjänster är inte nödvändigt om du kan utföra dem själv.

Instruktioner

•Koppla bort VVS enheten från alla strömkällor och bränsleledningar, Stäng brytare till off och stänga av termostaten. Många delar inuti en luftkonditioneringen eller ugnen har höga spänningar kör igenom dem. Stänga av dem förhindrar risken för elektrisk stöt eller skada från enheten börjar medan du arbetar på den.

•Ta bort och rensa alla filter i din VVS-system. Experter på hem förbättring hemsida Dulley.com säger att de flesta filter kan tvättas med en mild flytande och varmt diskvatten, och bör rengöras varje månad. Igensatt filter förhindrar uppvärmda eller kylda luften som cirkulerat ordentligt.

•Rengör fläkt församlingen en gång om året. Ta bort fläkten montering från inne din luftkonditionering koppla fan motor ledningar sele kontakt, enligt husbil reparationer, och skruva loss enheten. Öppna höljet, spraya fläkt hjulet med tvål och vatten och Använd en mjuk borste för att rengöra runt fläktmotor.

•Torka enhetens kondensor rullar ihop och förångare spolar. Dulley webbplatsen säger att dessa metall spolar inuti luftkonditionering enheten arbetar för att sval luft, och kommer inte att göra så effektivt när de är smutsiga. Kör en specialdesignad fin kam genom spolarna att fixa något böjda aluminium fenor.

•Köra en hård borste genom enhetens kondensat linjer minst en gång om året för att förhindra blockeringar. Dessa rader samla fukt från luft in VVS enheten, enligt US Department of Energy, och om de är blockerade de kommer inte att kunna göra detta. Töm kondensat avlopp pannan och leta efter mögel eller andra tecken på fuktskador.

Tips & varningar

  • Tillsätt några droppar olja till fläkten och kompressor fans en gång om året under regelbunden rengöring. Detta kommer att sänka friktionen på dessa delar och förlänga deras liv.
  • Om det finns en kondensator ansluten till fläkt församlingen, ta inte bort det om du inte är erfaren med elektriska reparationer. Några kondensatorer kräver urladdning med rätt verktyg; Det kan vara farligt om du inte är säker på vad du gör.