Hur man ser efter min Bromelia växt

Hur man ser efter min Bromelia växt

Den ovanliga växtbildande och levande färger av ananasväxter förbättra överklagande och lägga intresse till någon samling av växter. Native till söder och centralen Amerika, dessa tropiska växter göra perfekt krukväxter eftersom de är lätta att ta hand om och liva upp utrymmet. Med mer än 150 sorter uppvisar ananasväxter, som är närbesläktade med ananas och spansk mossa, en mängd olika former, storlekar och färger. Även om växterna blomma en gång under sin livstid, producerar de valpar eller utlöpare som utvecklas till enskilda anläggningar.

Instruktioner

•Grow bromelia plantera i en väl dränerande, lätta planteringsjord mix. Använda en pott med avrinningshål genom sin bas. Placera krukan i en plats med massor av indirekt men starkt solljus, som en med lätta gardiner eller vertikala persienner.

•Irrigate bromelia växten en till två gånger en vecka med destillerat vatten. Häll 1/2 kopp vatten in i centrera av växten cup, och en annan 1/2 kopp vatten över jorden. Vatten i jorden igen när det känns torr vid beröring. Undvik övervattning anläggningen eftersom det ökar risken för röta. Spola anläggningens kopp med vatten för att hålla den från som innehåller stillastående vatten som ökar mottagligheten för skadedjur och sjukdomar och förhindrar salt uppbyggd.

•Maintain konsekvent temperatur mellan 70 och 75 grader under dagen och 60 och 65 grader under natten. Dimma anläggningen dagligen för att ge det 40 till 60 procent luftfuktighet behöver för att frodas och förbli friska. Alternativt kan du placera en luftfuktare nära anläggningen inomhus eller placera sin kruka över ett tefat fylld med små stenar och vatten. Hålla basen av potten ovanför vattnet för att hålla det från sipprar i genom dräneringshål.

•Feed bromelia anläggningen ett allrengöringsmedel krukväxt gödselmedel spädd till 1/2 eller 1/3 dess rekommenderade styrka var tredje månad. Spola krukväxt med vatten innan du använder gödsel till blodigel ut ackumulerade salter genom dräneringshål.

•Ta bort förbrukade blom och stjälk på bromelia planta när det bleknar och börjar förlora färg. Använda skarp, steriliserad beskärning sax att klippa den förbrukade delen av stjälken och kasta. Transplantera pups till nya krukor när de växer till 1/3 storleken på bromelia moderplantan. Skär varje valp nära överordnat växt och åter potten i en behållare med väl dränerande, lös planteringsjord mix.

Tips & varningar

  • Öppna fönster på dagar som inte är för kallt för att förbättra luftcirkulationen bromelia växter. Du kan också använda en fläkt för att cirkulera luften runt anläggningen.
  • Avskräcka skadedjur inklusive mealybugs och spinn med neem olja eller insektsbekämpning tvål.