Hur man säga när en litium batteriet går dåligt?

Vanligen används i flera hushåll elektroniska produkter, till exempel videokameror, digitalkameror, mobiltelefoner och bärbara datorer, är litium ion batterier, kallas även li-ion batterier, laddningsbara. Eftersom batterierna används och laddas, dör batteriet långsamt. Laddning och använda batteriet minskar dess kapacitet och livslängd. Även om det inte kanske är märkbart mellan varje laddning, med tiden kommer att batteriet försvinna. Rutinmässigt övervaka batteriets kapacitet kommer att ange när batteriet håller på att dö och bör ersättas.

Instruktioner

•Ladda litium batteriet tills det är fulladdat. Beroende på produkt, kan batteriet antingen laddas genom att koppla en batteriladdare till produkt, med batteriet fortfarande installerat, eller ta bort batteriet och sätter det i en separat laddning enhet. Bara ladda batteriet med hjälp av metod och produkt som rekommenderas av tillverkaren. Om batteriet inte laddas, har det redan dött.

•Vrid den elektronisk anordning på. Använd enheten tills batteriet dör. Tid hur lång tid det tar för batteriet att gå från full laddning att fullgöra.

•Upprepa processen var tre till sex månader. Med tiden minskar långsamt batteri effektivitet, så att den kan driva en enhet för kortare tid. När batteriets livslängd har minskat med 50 procent, bör du undersöka byta batteriet. När batteriets livslängd har minskat med 75 procent-- eller batteriet inte längre driver enheten för en acceptabel tid--att byta batteri. När batteriet inte längre laddar, ersätta den.

Tips & varningar

  • Mängden tid som ett li-ion batteri kan driva en elektronisk produkt för kan variera baserat på de uppgifter som utförs. Exempelvis använder spelar ett spel eller titta på en film på din bärbara dator mer batteri än att surfa på Internet eller använder ett skriftligt program. För bästa resultat, utför samma funktioner på din elektroniska enhet när man jämför ansvarsfrihet priser.
  • Försök aldrig att ladda NiMH och NiCD batterier med en nätsladd eller anordning som är konstruerad att ladda lithium ion-batterier. Du kan korta laddning enheten, batterier eller starta en elektrisk brand.