Hur man Retap en tråd värmeväxlare

En värmeväxlare är en viktig del av din VVS värme- och kylsystem. Det tar kall luft på vintern och omvandlar den för att värma luft, då det tar varm luft på sommaren och konverterar den till kall luft. Om du utfört underhåll på din värmeväxlare och strippad ut en av de Gängade fästhål på din VVS-enhet, kan du åter peka hålet så du kan sätta tillbaka värmeväxlaren.

Instruktioner

• Välj nästa storlek större bult för tillämpningsprogrammet. Till exempel om ursprungliga bult storlek är 1/2-inch, Välj en 5/16-tums bult som matchar samma längd som originalet.

•Välj den rätt borr för storlek bulten du väljer. När åter trycka ett hål, måste du använda en borr som mäter mindre än storleken som tap. Till exempel, om du planerar att använda en 5/16-tums bult, måste en 5/16-inch kran och en 9/32-tums borr.

•Säker borr till en handborr. Centrerar borr över den befintliga hål, sedan borra ut hålet tills lite når botten. Hålla borren lite vinkelrätt mot hålet hela tiden, så du borra rakt ner i hålet.

•Sätt kranen till T-handtag. Hålla kranen vinkelrätt mot hålet. Applicera tryck nedåt på T-handtag med en hand, medan du slår T-handtag med den andra. Efter två eller tre varv, tillbaka kranen ur hålet för att rensa ut chipet. Fortsätta göra så tills du når botten av hålet med kranen.

•Back kranen hela vägen ut ur hålet, vrid kranen i en gång till att jämna ut trådarna.

Tips & varningar

  • De flesta drill kranar har två nummer tryckt på dem. Först är storleken på drill kranen och andra är storleken på hålet som krävs för borr kranen.