Hur man rensar upp molnigt poolvattnet

Hur man rensar upp molnigt poolvattnet

Grumligt vatten indikerar ett problem med din pool. Ett sätt att hålla koll på denna situation är ofta testa poolvattnet för nivåer av pH, kalcium hårdhet, och total alkalinitet eller TA. Problem med andra delar av din pool, som avlopp filtret, kan orsaka grumlig pool vatten också. Lyckligtvis, processen att göra din poolvatten kristallklart igen är inte svårt.

Instruktioner

•Känn vattnet för att se till att pH-nivån är i intervallet föreslagna, följer anvisningarna på test kit. PH-värdet anger surhetsgraden i poolvattnet. Skalan varierar från 1 till 14, med lägre siffror som anger högre syra nivåer. Helst du pH-värdet 7. För högt pH-nivåer, lägga till en pH bas; för låga pH-nivåer, lägga till en pH increaser tills nivån når önskad nivå.

•Känn vattnet för att se till att TA är i ett relevant mätområde följa anvisningarna på test kit. TA nivån på din poolvatten hjälper till att balansera ut pH-nivån. Den idealiska TA nivån av din pool ska vara mellan 80 och 120 ppm miljoner, eller ppm, för betong pooler, och 125-170 ppm för vinyl, målade eller glasfiber pooler. Lägga till en TA decreaser eller increaser poolvattnet som behövs.

•Känn nivå av kalcium hårdhet, med hjälp av kalcium testare remsor. Kalcium hårdhet nivå anger hur hårt eller mjukt vatten är. Kalcium hårdhet nivå bör vara mellan 200 och 400 ppm. Om du har en hög kalcium hårdhet nivå, lägga till en flaska med CalTreat för varje 15 000 gallon vatten i din pool; Om du har en låg kalcium hårdhet nivå, lägga till kalciumklorid för att höja den.

•Följ anvisningarna på din test kit för att undersöka sanitizer nivåer i din pool. Detta anger om poolen fungerar korrekt. Sanitizer nivån bör ligga under 10 psi. Om det iss högre, rengöra din pool filter.

•Kontrollera i avloppet filter för revor eller hål. Ersätta skadade filter.

•Följ anvisningarna på chockbehandling kit till chock-behandla poolen vatten.

•Lägg till en flaska med algaecide och låt det sitta över natten utan använda poolen.

Tips & varningar

  • Testa din poolvatten dagligen för att hindra grumligt vatten.