Hur man rensar upp molnigt poolvattnet & vita saker

Hur man rensar upp molnigt poolvattnet & vita saker

Poolvattnet ser ibland grumlig eftersom den är full av vita flytande skräp. Detta kan bero på flera orsaker, som ett filter som är för liten eller är alltför ofta rengöras algtillväxt, inte använda poolen tillräckligt, damm och smuts som färdas i vind eller felaktig användning av kemikalier. Att bli av med grumligt vatten tar aktsamhet och rätt verktyg. Bibehålla de korrekta kemiska nivåerna i din poolvatten lämnar det tydlig och mousserande.

Instruktioner

•Använd en kemiska test kit finns på pool utbudet butiker att kontrollera vattnet i din pool. Rätt nivå bör vara en alkalinitet på 909-120 ppm, kalcium hårdhet mellan 200 till 350 ppm, 1-3 ppm för klor och pH-värdet bör vara mellan 7,2 till 7.6, enligt webbplatsen USA Pool proffsen.

•Read etiketter på några kemikalier som inte är inom intervallet föreslagna. De kommer att hänvisa dig om hur man gör de rätt justeringarna. När du gör justeringar, kan 12 till 24 timmar för vattnet att rensa. Testa vattnet igen om tydligheten är fortfarande inte korrekt.

•Backwash filtret av din pool--efter tillverkarens anvisningar--om vattnet inte är tillräckligt tydlig efter behandling. Ett smutsigt filter kan orsaka flytande skräp i poolen vatten, vilket gör det ser grumlig.

•Aktivera poolen filtrera efter backspolning den. Låt den gå i minst 24 timmar. Stänga av efter 48 timmar kontrollera vattnets klarhet igen.

•Clarify vattnet genom att köpa en clarifier på en pool leverans lagra. Följ anvisningarna på etiketten noga. Kemikalier i sedimenteringsbassängerna klumpa ihop de flytande partiklarna.

•Vrid den pool filtren på för 12 till 24 timmar. Detta gör filtret att rensa vattnet av partiklarna. Upprepa metoden om vattnet är grumligt.

Tips & varningar

  • Kontrollera din pool filter för att se vilken typ det är; vissa kiselgur filter tål inte sedimenteringsbassängerna.