Hur man rengör vägg ugnar

Hur man rengör vägg ugnar

Rengöring är ingen idé roligt. Detta gäller särskilt när är kommer till rengöring köksmaskiner som väggen ugnar. Tja, finns det inget behov att skrubba och slav i timmar. Det finns flera tekniker som du kan använda som gör processen snabb och smärtfri. Här är några av de bästa sätten att rensa väggen ugnar.

Instruktioner

• En av de största rengöring utmaningarna för vägg ugnar är att eftersom de är monterade högre än standard ugnar, det är svårare att nå inuti dem att rengöra. Använd en liten steg pall eller stol för att göra det lättare att nå inne i väggen ugnen.

Det kan låta självklart, men innan du gör rengöringen svårare än det behöver vara, prova att torka insidan av väggen ugnen med en våt trasa. Dessutom kan du lägga till citronsaft eller vinäger i vattnet för att ta bort mat fläckar.

•Använd ugnen renare på traditionella ugnar som inte är självrengörande. Detta är ofta det bästa sättet att rengöra dessa typer av ugnar. Andra rengöringsmedel kan fungera på mindre smutsade ugnar, men om det har gått ett tag sedan du rengjort, ugnen renare är din bästa insats. Var mycket försiktig när du använder ugnen renare, eftersom det är giftigt.

Istället för att använda kemisk-baserat ugn rengöringsmedel, kan du också använda steam. Om du har en självrengörande vägg ugn eller en vanlig vägg ugn, kan ånga göra underverk för att ta bort Baka ihop-på mat. Gör du med en pan eller maträtt (rostning kastruller arbete väl), fylla den med vatten och gör det möjligt att laga mat på den högsta temperaturen för ungefär en timme. Du kan sedan torka på insidan av väggen ugnen med en trasa, och maten kommer rätt bort. Det är klokt att låta ugnen för att svalna något innan torka, eftersom det blir mycket varm.

•Om vägg ugnen är självrengörande, låt den göra jobbet. Precis som din vägg ugnen själv rengöra och lämna den på för den tiden som rekommenderas av din ugn användaren manuell. Då, Tillåt väggen ugnen för att svalna och torka ut aska återstoden längst. Du kan sedan använda ett vanligt hushåll renare att torka någon aska rester form sidorna av väggen ugnen också.

Tips & varningar

  • Du vill definitivt slår utbud fläkten medan wall ugnen är självrengörande, eftersom det ibland kan producera rök. Detta kommer också flytta oönskade lukter från ditt hem. Om intervallet fläkten inte är nära väggen över, kan du också öppna ett fönster. Om du använder metoden ångande, prova att lägga lite citron eller lime juice till vattnet. Detta kommer att fylla ditt hem med en uppfriskande, ren doft.
  • Använd inte ugn städare på självrengörande vägg ugnar såvida den instruktionsboken säger att det är acceptabelt att göra så. Detta kan skada din ugn. När du använder ugnen städare, tillåter inte städerskan kommer i kontakt med krom eller rostfritt stål är klar som de fräter på dem.