Hur man rengör upp Pool kemikalier korrekt

Hur man rengör upp Pool kemikalier korrekt

Städa upp pool kemikalier korrekt är avgörande, eftersom de kemikalier som används för att sanera eller balansera poolvatten också kan producera farliga gaser, en brand eller ens en explosion om den hanteras felaktigt. Dessutom, kan dessa typer av kemikalier--som inkluderar olika typer av klor--vara frätande, vilket innebär att de kan orsaka skador på din hud och slemhinnor. Städa upp pool kemikalier säkert tar tålamod och starka känsla för detaljer.

Instruktioner

•Don personlig skyddsutrustning och skyddskläder som handskar, stövlar och en mask innan rengöring upp pool kemikalier. Dessutom satte på förkläden av neopren eller butyl samt skyddsglasögon, som kommer att bidra till att skydda dina ögon från giftiga luftburet damm och flytande stänk.

•Kontrollera att se att pool kemikalier du vill rensa upp inte har blandas med andra kemikalier. Inte rensa upp kemikalier om de reagerar med andra kemikalier eller material som gräs eller papper av bubblande, rökning, brännande eller väsande. I stället, kontakta din lokala brandkåren.

•Öppna windows om rengöring upp pool kemikalier inomhus. Detta gör att luften kan cirkulera för att ventilera området.

•Sweep upp pool kemikalier försiktigt om de är torr med en ren, torr kvast och skyffel. Undvik att röra upp damm, som kan reagera med fukt på huden och orsaka skada. Placera kemikalierna i en ren, torr plastpåse. Placera denna fyllda väska inuti en annan plastpåse.

•Rengör upp pool kemikalier om de är flytande med rent absorberande material som pappershanddukar. Sätta dessa handdukar inuti en ren plastbehållare fodrad med en plastpåse.

•Label behållaren eller väska där du har din pool kemikalier. Tillverkaren pool kemiska till finna ut hur till kasta din plastdunk eller väska.

Också, ta bort pool kemiska rester från golvytan i din kemisk spill med en ren mopp och vatten, och skölj och torka din mop, kvast, spade och golvet.

Tips & varningar

  • Försök inte att rengöra upp pool kemisk spill större än 50 kg. I stället behandla utsläppet som en nödsituation och kontakta din lokala brandkåren.
  • Placera inte spillt pool kemikalier tillbaka i deras ursprungliga behållare, som främmande ämnen som damm eller smuts kan orsaka en reaktion inom behållarna.
  • Använd inte en dammsugare eller butik dammsugare för att städa upp pool kemikalier.