Hur man rengör trägolv efter en brandsläckare Explosion

Brandsläckare använda ett pulver eller skum kemikalie som kan lämna en stor röra efter användande den. Rengöring upp, särskilt från trägolv, kan vara ganska krävande. Pulver blir över hela golvet, i mellan sprickor och inbäddade i dolda hörn långt efter första rengöring, om du inte gör ett bra jobb.

Instruktioner

•Vacuum upp alla kemiska damm som du kan. Om du har tillgång till en shop vac, Använd det för det första passet innan du byter till en vanlig dammsugare. Bära en mask så att du inte andas och svälja överflödigt puder. Förutom trägolv, Dammsug alla möbler eller gardiner i rummet. Detta kommer att förhindra damm från avgörande tillbaka på golvet.

•Använd microfiber dukar och en vatten och ättika lösning att rengöra golvet. Mikrofibertrasor plocka upp mer damm än en mopp eller vanliga trasor. Du kan rengöra golvet på händer och knän, eller du kan bifoga en mikrofiberduk till en platt microfiber mopp huvud att rengöra golvet.

•Flush ordet för att ta bort inbäddade kemikalier på golvet. Sätt vatten på golvet och torka upp snabbt. Detta kommer att lossa envis områden av brandsläckare kemikalier som kan hålla sig till trägolv. Eftersom golvet är trä, göra detta snabbt så vatten inte sitter på trä. Du kan också använda en våt/torr dammsugare för att plocka upp vatten från golvet som du försöker spola kemikalierna ur hörnen och från mellan styrelser.

•Yta golvet som vanligt. När återstoden är borta, använda ditt vanliga golv renare att ge ordet en Flyttstädning och föra tillbaka glansen.

Tips & varningar

  • Vakuum noggrant innan du börjar rengöra med vatten. Vätning skummet kan göra en pasta som är svår att rengöra.