Hur man rengör smutsiga damm moppar

Damm moppar fortsätter att plocka upp damm så länge de är relativt rena. Det kommer en punkt, men när en damm mop kan få så smutsig att genom att använda den, du kommer att sprida smuts runt snarare än plocka upp. Detta är när en damm mop behöver en bra tvätt. I vissa fall, som med robust syntet-blandning moppar, du bara sätta mopp huvud i tvättmaskinen och köra det genom en skonsam cykel. Dock många moppar--bomull moppar, till exempel--börjar falla sönder efter ett par gånger i tvättmaskinen. För att säkert rengöra någon damm mop, är handtvätt att föredra.

Instruktioner

Hur man rengör smutsiga damm moppar

• Fyll en hink med 1 till 2 gallons med varmt vatten. Lägg till tvättmedel och rör om blanda.

•Ta bort damm mop huvudet från ramen. Beroende på vilken typ av mop innebär detta du kommer antingen knyta upp det eller helt enkelt glider den av metallramen.

•Sätt den damm mop i hink med varmt tvålvatten. Rör om väl med en träpinne eller stor sked och låt moppen huvudet i blöt minst en timme.

•Dump det gamla tvål och vattnet och tillsätt varmt vatten och diskmedel. Rör i damm moppen i rengöringsmedelslösningen och låt det ligga i blöt igen ett tag.

•Skölj damm mop grundligt i ett handfat under varmt vatten. Följ med en kall sköljning och pressa ut överflödig fukt. Hänga för att torka, helst utomhus om vädret är varmt nog.

Tips & varningar

  • Du kan njuta mop huvuden i badkar eller kök diskbänken, snarare än en hink. För mycket smutsiga moppar, Använd ett tvättmedel som innehåller ett blekmedel alternativ. Om damm moppar har blivit nedsmutsade med fett eller olja, Använd diskmedel istället för tvättmedel.
  • Se till att du torr mopp huvud ganska snabbt så de inte börjar mögel. Om det är fuktigt, prova att använda en hårtork på moppar för att påskynda torkningen. Några mop huvuden kan göra OK i torktumlaren, men många kan inte ta det - alltid kolla etiketten först.