Hur man rengör självhäftande kakel

Självhäftande plattor är en barnlek att sätta ner och ännu enklare att rengöra. Det finns många olika färg och design val från självhäftande kakel tillverkare och stark självhäftande stöd som är kopplat till brickor säkerställer att du inte har att brottas med kladdigt lim att fastställa det. Helt enkelt mäta, förbereda undergolvet, skala och stick. Mest självhäftande plattor tillverkas med en nr-vax yta som inte kräver användning av tunga städare.

Instruktioner

•Sweep självhäftande kakel regelbundet med en mjuk borste kvast. Sotning ska göras dagligen ta bort lös smuts och skräp. Om du har ett vakuum med en borsttillbehöret, också att ta bort lös smuts utan att repa.

•Spot ren, mindre områden som innehåller fläckar. Det är inte alltid nödvändigt att dra ut moppen och hink varje gång du vill rengöra din självhäftande kakel. Använd en fuktig svamp för att rengöra kakel om majoriteten av golvet redan har rengjorts och en spill eller missöde inträffar. Torra området med en pappershandduk.

•Rengör hela självhäftande kakel golv med en blandning av ammoniak och vatten. Häll en hink som innehåller en gallon vatten ½ kopp av ammoniak. Använda en mjuk mopp att applicera ammoniaklösning och låt golvet att luften torr.

•Mix upp en bakpulver pasta till ren tuffare fläckar på självhäftande plattor. En ¼ kopp bakpulver och häll i en liten skål bara tillräckligt med vatten för att göra en pasta. Applicera blandningen med en svamp och använda den för att ta bort skrapmärken, fett fläckar, krita eller tjära.

•Använd ett kommersiellt varumärke renare som är speciellt utformade för att användas på självhäftande plattor. Applicera cleaner som rekommenderas av tillverkaren, så ofta som behövs.

Tips & varningar

  • Självhäftande plattor säljs också som mattor fyrkanter. Dessa rutor bör dammsugas regelbundet för att hålla dem fria från smuts och skräp. Du kan också upptäcka ren självhäftande matta kakel med en mattrengöring produkt.
  • Mätta inte kakel när du använder vatten för att torka den. Vrid moppen ur mellan passerar och sop så mycket vätska som möjligt efter tvätt. Stora mängder av vatten kan orsaka självhäftande kakel lyfta eller varp.