Hur man rengör Silver med hemmagjord polska

Hur man rengör Silver med hemmagjord polska

Smyckesbutiker säljer specialiserade silver puts, som kan användas för att återställa den naturliga glansen till dina silversmycken, köksredskap och mynt. Du behöver inte investera i de kommersiella polermedel att få jobbet gjort, men. Du kan göra din egen silverputs hemma som fungerar precis lika effektivt, om inte mer effektivt. Du kanske redan har alla nödvändiga ingredienser i ditt hem.

Instruktioner

•Pour 2 msk vatten till 1/4 kopp bakpulver. Blanda lösningen grundligt för att bilda en tjock pasta. Natriumbikarbonat i bakpulver gör en effektiv, naturlig silverputs.

•DIP en ren svamp eller trasa i bakpulver pasta, för att absorbera lösningen. Gnid trasan längs ytan på ditt silver objekt i snabba cirkelrörelser för att polera och lysa på ytan. När polering ditt silver, ändra till ett annat avsnitt av din trasa ofta för att undvika att placera Matt tillbaka på silver.

•Skölj silver objektet med varmt vatten för att ta bort bakpulver och den lös Matt.

•Buff silver torr med en ren, luddfri trasa. Torka hela utsidan tills ingen fukt kvar. Torka inte med en slipande trasa eller skursvamp, eftersom silver kommer att repa. Om någon vanära resterna, försök att tillämpa en andra ansökan av bakpulver pasta.

Tips & varningar

  • Om tunga Matt hindrar du effektivt polering ditt silver, prova blötläggning objektet i en lösning av 1/2 kopp vit vinäger och bakpulver 2 msk. Lämnar objektet inuti lösningen för två till tre timmar, och skölj sedan.
  • Använd inte bakpulver för att putsa silver smycken med ädelstenar eller pärlor. Stenarna kan bli skadad eller limmet kan lossa, enligt Reader's Digest. Du kan säkert polska dessa typer av ytor med outspädd vodka.