Hur man rengör Silver bestick

Du hör inte ordet besticken mycket dessa dagar som folk brukar prata om silverföremål, bestick eller gafflar, knivar och skedar. De flesta av dessa dagliga utensils är nu gjorda av rostfritt stål eftersom det inte vanära som silver gör. Om du har äkta silverbestick, men är här några tips på att hålla den ren.

Instruktioner

• Efter en måltid, Använd en mjuk disktrasa eller svamp att tvätta dina silverföremål i varmt tvålvatten (diskmedel är bra). Just efteråt, skölj ren och torr med en mjuk trasa. Handtvätt är säkrare än att sätta dina silverföremål i diskmaskinen (se resurser).

•Om din silverbestick är endast lätt fläckas, gnugga den med en stenget, en JUVELERARAFFÄR trasa eller silver vantar. Detta är det enklaste och snabbaste sättet att lysa upp. Du kan köpa vantar och dukar i Smyckesbutiker eller på nätet (se resurser).

•Kom för ljus Matt, dra nytta av regelbunden gamla bakpulver. Gnugga på en pasta av bakpulver och vatten med en svamp eller tandborste. Skölj, torka dina silverföremål och polera med en mjuk trasa. Du kan ersätta bakpulver med majsstärkelse, om du har som på sidan i stället.

•För mer skamfilade silverföremål, låt sjuda 2 koppar vatten, ta sedan bort från värmen. Rör i 2 tsk bakpulver och droppa i en 6-tums (eller större) bit aluminiumfolie. Sänk dina bestick i ca 15 minuter, Skölj bort och gnugga torrt.

•Om du föredrar att använda en silverputs, använda en giftfri (fria från kemikalier som klor och formaldehyd). Följ tillverkarens anvisningar (se resurser).

Tips & varningar

  • Linje din lådor med en speciell trasa för att hålla silverföremål från mattas (se resurser). Hålla en bit av vit krita i din silverbestick låda eller bröstet eftersom kritan bidrar till att minska Matt.
  • Sterling silver med en oxiderad eller franska grå yta kräver särskild omsorg. Din bästa insats är att hand-polska det silver grädde eller polska.