Hur man rengör russin ur en matta

När russin falla på ett trägolv, är det lätt att städa upp. Men när russin faller på mattan, kan de gå obemärkt förbi för en viss tidsperiod. Om de blir trampade på och dela öppna på mattan, så småningom torkning och utkristalliseras, de kan vara bara så svårt att ta bort som tuggummi. Det finns flera metoder du kan använda för att ta bort dem.

Instruktioner

•Spray en burk med tryckluft direkt på de områden av din matta som har bitar av russin fast dem. Se till att du håller den komprimerade luften från dina händer, armar och andra utsatta kroppsdelar.

•Scrape nu-frysta bitar av russin med din smörkniv. Du bör kraftfullt driva russin fragment av fibrerna i mattan. Förbereda för det faktum att vissa fragment av russin kan envist klamrar sig fast vid matta fibrer.

•Köra din smör kniv långsamt över samma område, känsla för eventuella återstående bitarna av russin. Spray och skrapa igen, om det behövs.

•Vacuum området för att ta bort kristallerna av tryckluft och några bitar av russin som kan dröjande.

Tips & varningar

  • Om du inte har tryckluft hemma, prova kokande vatten i en tekanna. Häll vattnet direkt på det drabbade området. Vänta några minuter och sedan lossa den torkade russinen med din smörkniv.