Hur man rengör rost bort mattan

Rostfläckar är inte vackra oavsett var de visas. Och när de hamnar på din matta, de är särskilt irriterande och svår att ta bort--mer så än många andra matta fläckar eftersom rost är ett organiskt ämne, som bildas när vatten på metall orsakar oxidation. Rengöring rost bort mattan är något som måste göras med stor omsorg så att inte skada mattan. Testa några metoder som du använder i en inconspicuous är av din matta förväg och vara beredd att använda mer än en metod för att helt ta bort fläcken.

Instruktioner

•Tillåt rost fläcken torka ordentligt om det är en ny fläck. Medan fläcken inte får sitta för länge, rost bör vara torr för att starta borttagningen.

•Montera skrapa på rost fläcken med en smörkniv, försiktigt så att inte skada mattan. Bänd upp så mycket av rost som möjligt utan att dra mattan.

•Mix ungefär en tesked av icke-alkaliska tvättmedel i en flaska kallt vatten (varmt vatten anger fläckar). Försiktigt blot området med en ren trasa eller svamp upprepade gånger. Om fläcken inte verkar vara lyft efter blotting i ungefär fem minuter, kan du behöva prova en annan metod.

•Mix en skvätt salt i en liten sprayflaska full av citronsaft. Spraya blandningen på fläcken. Blot fläcken med en ren trasa eller svamp precis som du gjorde med vatten och diskmedel.

•Pour vit vinäger på fläcken om alla andra metoder misslyckas. Vinäger kan lämna en stark lukt, men det är utmärkt för att ta bort rostfläckar. Tillåta vinäger att ställa in i, och sedan blot området med kallt vatten. Om alla av ovanstående metoder misslyckas, kan det vara nödvändigt att ringa en professionell mattrengöring företag.

Tips & varningar

  • Om du ringer en professionell renare, se till att de är specialiserade på rostfläckar. Traditionell matta rengöringsprodukter fungerar inte nödvändigtvis på rostfläckar.
  • Testa varje metod du planerar att använda på en yta av mattan som inte kommer att exponeras om mattan är skadad.