Hur man rengör röda fläckar från en matta

Röda fläckar, kan även om ofta envis, tas bort från de flesta tyger om du vet vad du ska göra. Olika röda ämnen har olika åtgärder. Primär syndarna inkluderar rött vin, röd Kool-aid, tomatjuice, tomatsås, ketchup och blod. Använda den bästa lösningen för din specifika fläcken, men om det är särskilt envis, det är bra att ha flera olika lösningar i din arsenal så om något inte fungerar, kan du använda en annan.

Instruktioner

•Bestäm vad gjorde din röda fläcken, om du kan. Om fläcken är torr, blir det svårare att ta bort. Om det är ett nytt spill, blir ditt jobb mycket lättare. Du måste också bestämma om tyget är tvättbart. Om det inte är, måste du ta den till en professionell kemtvätt och göra vissa du berätta för dem om fläcken.

•Blot upp så mycket av det nyligen spilld vätska eller ämnet som möjligt med en gammal ren handduk som används nu som en rengöring trasa. Om fläcken är rödvin eller rött Kool-aid, efter blotting upp spill, häll lite club soda på fläcken och låt det sitta i några sekunder, sedan blot. Upprepa förfarandet två eller tre gånger, om det behövs. Club soda nästan alltid fungerar, men om fläcken inte är helt borta, prova lite vitt vin på rött vin fläcken.

•Soak det färgade området av en torkade fläcken i kallt vatten, om möjligt. Om fläcken är på en matta eller möbler, låg en vit trasa fuktad med kallt vatten på fläcken. Kallt vatten är den bästa lösningen för att ta bort blodfläckar, så fortsätter att suga blod fläcken tills den är mättad. Blot vattnet från fläcken med en ren frottéhandduk. Använda en gammal som du nu använder för rengöring trasor eftersom fläcken kan överföra till handduken.

•Använd någon rengöringslösningar som sannolikt kommer att arbeta på fläcken. Röda fläckar med en fet bas, som ketchup, tillämpas på Dawn tvätt diskmedel, antingen direkt från flaskan eller blandat med vatten, baserad på intensitet och ålder av fläcken. Andra saker att prova på din fläcken är att gnida en bar av Fels Naptha tvätt tvål på den våta fläcken, eller prova lite Arm och Hammer Super tvätt Soda blandas med vatten. Prova 20 Mule Team Borax blandat med vatten eller tvätt rengöringsmedel blandas med vatten.

•Skölj rengöringsmedelslösningen bort fläcken och blot upp överflödig vätska. Om inte alla har tagits bort fläcken, försöka blanda ihop 1 del gnugga alkohol till 2 delar vatten. Skölj och torka.