Hur man rengör & polera aluminium

När det kommer till hur man ska polera aluminium eller hur att rengöra aluminium ytor i ditt hus, det finns inget ganska likadana en liten armbåge fett i kombination med naturliga rengöringsmedel som citronsaft eller vinäger. Se till att inte använda slipande rengöringsmedel på aluminium och använda skrubber kuddar med endast största försiktighet som aluminium repor mycket lätt.

Instruktioner

•Wash aluminium ytan noggrant med varmt vatten och diskmedel. Torka det torrt med en ren och torr handduk.

•Mix en lösning av två tbsps. citronsaft eller vinäger till varje litern vatten. Om du städning en gryta eller stekpanna, gör tillräckligt för att fylla kastrull eller stekpanna. Sedan föra den till en koka på spisen och låt det koka i 10 minuter. Om du städning en apparat eller annan aluminium yta, blanda lösningen i en skål, torka ytan med lösningen och låt det sitta i 15 minuter.

•Skölj med varmt vatten, och sedan skrubba omedelbart med en bomull disktrasa om du städning kastruller eller scrub före sköljning om du arbetar på andra aluminium ytor. Skölj sedan, handduk torka och upprepa vid behov.

•Polish exteriör i jorden på aluminium pots bort eller ta bort envisa jord från andra aluminium ytor med en fine-grade stålull eller brons skrubber pad. Skrubba mycket försiktigt i en tillbaka och tillbaka rörelse snarare än cirkulär, för att undvika repor aluminium.

• Få en helt ren aluminium ytan, och lysa upp den på samma gång genom att använda en mild silverputs. Använd en silver rengöringsduk som har varit impregnerade med en polering förening vanligen tillgänglig på smycken butiker; bara gnida den marken bort, byta till rena områden av tyg med jämna mellanrum.

Tips & varningar

  • Du kanske vill bära gummihandskar när du rengör aluminium kastruller och stekpannor öde när du rengör eller polska andra aluminium ytor; Detta kommer att hålla dig från luktar ättika och kommer att skydda din hud från skrubber stålullen. Om du absolut inte kan få din aluminium ytan ren och polerad med stegen ovan, försöka använda en produkt för rengöring automotive aluminiumfälgar. Uppenbarligen inte använda denna typ av produkt för rengöring aluminium kastruller, stekpannor eller andra livsmedel ytor.
  • Använd aldrig vinäger med blekmedel; kombinationen producerar mycket farligt giftiga gaser.