Hur man rengör orientaliska skärmar

Rengöring orientaliska skärmar (shoji skärmar) är en ganska enkel process, så länge du använder de lämpliga rengöringsmedel för olika media som utgör skärmen. Eftersom de flesta orientaliska skärmar är gjorda delvis av lackerat trä och delvis av tunga papper, kommer det finnas två delar att reningsprocessen. Vara bara mycket noga med att inte få de trä-rengöring agenterna på papperet och du bör ha några problem med att rengöra din japanska skärmar.

Instruktioner

•Torka ner papper delar av skärmen. Använd en ren, torr trasa och lätta tryck. Detta bör ta bort damm och smuts från papperet. Får inte papperet vått.

•Använd en mjuk tandborste att få damm och smuts från hörnen på pappret. Mjuk tandborste kommer att slå dirty uppbyggd av hörnen utan att skada papperet. Sedan kan du torka bort med en torr trasa. Om du har fläckar på papper delen av skärmen, då du kommer att behöva ersätta den med ny shoji papper, eftersom det finns inget sätt att få fläckar av en papper skärm. Smuts och damm ser ut på fläckar, så gör en grundlig rengöring innan du börjar ta bort papper paneler.

•Oil i lackerat trä. Applicera en liten mängd av mineraloljor till en ren, torr trasa. Gnid trasan i små, cirkulära rörelser med fast tryck längs trädelar av skärmen. Inte får olja på papper. Mineral oljor ta bort klibbiga rester från där det har berörts av människor.

•Rengör av mineraloljor med en ren, torr trasa. Använda bestämt tryck och torka av alla trä områden av orientaliska skärmen. Du måste se till att ingen olja är kvar på trä.

•Shine i lackerat trä med glas renare. Spraya glaset renare på en ren trasa och torka av alla lackade områden. Detta kommer att göra trä glans.

Tips & varningar

  • Testa alla rengöringsmedel på en liten, osynlig del av virket innan du använder dem på hela skärmen.
  • Aldrig spraya rengöringsmedel på skärmen eftersom det är nästan omöjligt att förhindra panelerna papper av trä från att bli blöt.