Hur man rengör molnigt antika glas

Hur man rengör molnigt antika glas

Termen "grumlig glas" avser glas som har vad som verkar vara en milkish film på den. Enligt arv auktioner orsakas Detta dimmigt utseendemässigt av kalkavlagringar. Spolas i hårt vatten är en orsak till molnigt glas. Förutom att titta oattraktiva, orsakar denna dimma antika glas bitar vara mindre värdefulla. Grumlighet kan vara ljus, medium eller heavy. Oavsett hur tjockt det är, kan det vanligtvis tas bort från glaset.

Instruktioner

• Fyll en antika dricka glas med varm – inte varm eller kall-vatten. Varmt eller kallt vatten kan spricka eller gå sönder glaset. Släpp en protes tablett i och låt det suga i flera timmar, eller ens över natten. Häll över lösningen. Skölj sedan, det antika glaset rena. Buff det till en glans med en ren, mjuk trasa.

Följ instruktionerna ovan för andra bitar, men Använd en tillräckligt stor för att hålla den individuella bit plastbehållare. Fyll behållaren med några inches varmt vatten, tillräckligt för att täcka glasföremål.

•Rengör en ljus kalcium insättning av glas med vaselin, enligt arv auktioner. Applicera ett tunt lager över hela glaset. Låt den inställd på 4 till 5 dagar. Sedan, torka bort med en ren, mjuk trasa.

•Placera en tjock handduk i botten av en nätansluten diskbänk. Tillsätt några droppar milt diskmedel och fyll diskhon halvfull med varmt vatten. Placera några droppar av hushåll ammoniak i vattnet. Ren det antika glaset med en nr-scratch skrubber att ta bort tyngre kalkavlagringar. Spola glaset rent och torka den med en mjuk trasa.

Tips & varningar

  • Ta bort alla proppar som kan finnas i det antika glaset innan du rengör den, enligt webbplatsen vit Friars (se resurser).
  • Antika glas bör inte placeras i en diskmaskin. I stället, det bör alltid tvättas försiktigt för hand.