Hur man rengör marmor med vanliga hushållsartiklar

Hur man rengör marmor med vanliga hushållsartiklar

Marmor är vanligt att göra räknare för kök och badrum, golv, statyer och inredning. En mycket porös sten, marmor fläckar lätt och kräver regelbundet underhåll att hålla materialet ser sitt bästa. Torka bort eventuella spill från marmor ytor omedelbart och ta bort fläckar så snart som möjligt för bästa resultat. För närvarande finns en mängd kommersiella marmor städare, men vanliga hushållsartiklar kan också hålla din marmor i toppform om du använder dem ordentligt.

Instruktioner

•Dammpåse marmor ytbehandlar en eller två gånger i veckan. Doppa en ren, bomullstrasa i ljummet vatten. Vrida ur överflödigt vatten och torka marmor med trasan. Torka igen med en torr trasa för att avlägsna fukt och förhindra strimmor.

•Wash marmor en eller två gånger per år med tvål och vatten. Kombinera cirka fem droppar flytande tvål till varje kopp vatten. Doppa en bomullsduk i lösningen, vrida ur överskott och torka marmor. Doppa en trasa i rent vatten och torka marmor att skölja. Torka igen med en torr trasa för att ta bort fukt.

•Wash marmor räknare i kök och badrum en gång i veckan med en blandning av 1 del flytande sköljmedel och 2 delar varmt vatten. Kombinera två ingredienser, doppa en trasa i lösningen och torka räknarna väl. Skölj med varmt vatten och polera med en mjuk, torr trasa.

•Kapa bar tvål i fem eller sex stycken, och placera dem i 2 koppar hett vatten. Rör om tills tvål löser och skapar en tjock, sirap-liknande konsistens. Doppa en ren pensel i blandningen och färg på tunga fläckar. Låt det förbli på marmorn i ungefär fem dagar, och tvätta av med varmt vatten.

Tips & varningar

  • Michigan State University förlängning rekommenderar med Underlägg under dryck glasögon när de släpps ut på marmor ytor för att undvika fukt ringar.
  • Lägga till en skyddande yta på din marmor ytor genom att tillämpa en ljus beläggning av pasta vax enligt tillverkarens instruktioner och polering väl.
  • Använd inte sura produkter som citronsaft eller vinäger, på marmor. De kommer etch ytan och orsaka skador på stenen. Undvik putsvantar och lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel av samma anledning.