Hur man rengör kakel golv med bakpulver & peroxid

När det gäller rengöring klinkergolv, är bakpulver och peroxid en kombination som inte kan slå. Det fungerar som ett milt slipande, ljusnar injekteringsbruk och tar bort fläckar. Det bryter inte ner injekteringsbruk sätt blekmedel kan och det är mindre giftigt än de flesta kommersiella rengöringsmedel. Bäst av allt, bakpulver och peroxid är naturliga och billiga. Redo för mousserande rena golv? Här är hur man får dem.

Instruktioner

•Mix tre delar bakning soda med en del 3 procent väteperoxid. Detta bör utgöra en tjock utan bredbar pasta. Lägga till ytterligare några droppar peroxid om det behövs. Utgör endast beloppet du behöver eftersom blandningen inte lagras väl.

Kulglass ca en tesked bakpulver och peroxid blandningen på en fuktad trasa. Detta behöver inte vara en exakt mätning---behöver du bara tillräckligt av blandningen för att rengöra en liten del av golvet.

•Använd blandningen på golvet med en cirkelrörelse. Spendera extra tid på kraftigt färgade områden. Tillsätt mer blandning till högspänningsnätet som behövs medan du arbetar dig över golvet. Skrubba fogarna mellan plattor med en gammal tandborste doppad i blandningen.

•Skölj kakel och injekteringsbruk med varmt vatten med en mopp eller en ren trasa. Om alla rester kvar på kakel, en andra sköljning kan vara nödvändigt. För extra glans, skölj ordet en sista gång med en gallon varmt vatten blandat med ¼ kopp vit vinäger. Endast Använd ättika lösning när alla spår av bakpulver har tagits bort från golvet.

Tips & varningar

  • För starkt färgade plattor eller injekteringsbruk, låta bakpulver och peroxid sitta i minst 10 minuter före sköljning.
  • Bakpulver och peroxid blandning kan också användas på badkar och bänkskivor.
  • Även om båda ingredienserna är allmänt giftfri, använda lösningen endast i en väl ventilerad miljö eftersom röken kan vara ganska stark.