Hur man rengör injekteringsbruk saltutslag från kakel

Injekteringsbruk saltutslag är vitaktig diset på plattor efter installationen. Det generellt lossnar inte med första rengöring av kakel omedelbart efter installationen. Injekteringsbruk saltutslag uppstår när salter i fogarna läcker igenom till ytan av kakel. Även om saltutslag kan tas bort från brickor, bör du vänta minst 3 dagar efter installationen innan du använder vatten och minst 10 dagar innan du använder produkter som innehåller syra. Detta ger injekteringsbruk gott om tid att bota. Du kan effektivt ta bort injekteringsbruk saltutslag från kakel med hjälp av lämpliga metoder och produkter.

Instruktioner

• Använd destillerat vit vinäger för att ta bort mild injekteringsbruk haze. Applicera outspädd ättika till kakel med en trasa och torka saltutslag från kakel. Följa detta genom att skala brickor med tvål och vatten och torka noggrant med en ren handduk.

•Mix ½ lb. av sulfamic syra kristaller i en hink med varmvatten för tuffare injekteringsbruk saltutslag 1 gallon. Sulfamic syra är en produkt som är lätt tillgängliga på de flesta hem förbättring centra.

•Använd en ren svamp i blöt det drabbade området med vanligt vatten. Låt det vanligt vattnet att sitta på kakel för ungefär en timme.

•Använd torra handdukar att suga upp vatten från kakel. Häll lösningen på kakel så att det bildar pölar i lederna.

•Scrub kakel med en hård nylonborste. Låt Syralösningen sitta på ytan i ca 5 minuter och sedan skrubba kakel igen.

•Torka upp Syralösningen med trasor doppade i rent vatten. Torka plattan ordentligt med en ren handduk.

•Använd en renare är specifika för typ av kakel som du arbetar med eller en injekteringsbruk haze borttagning produkt. Följ tillverkarens särskilda instruktioner för ansökan.

•Substitute fosforsyra för sulfamic syra om injekteringsbruk saltutslag är riktigt dålig. Fosforsyra är en starkare kemisk än sulfamic syra och kommer att vara effektiva på att ta bort mer besvärande fall av injekteringsbruk saltutslag. Blanda 1 del fosforsyra i en hink med 5 delar vanligt vatten. Tillämpa och rensa upp lösningen på samma sätt används med sulfamic syra. Följa upp genom rengöring brickor med en lämplig bricka rensade för specifika kakel du arbetar med.

Tips & varningar

  • Använd gummihandskar, skyddsglasögon och långa ärmar och byxor när du arbetar med produkter som innehåller syra. Dessa kemikalier kan orsaka allvarlig skada för din kropp.
  • Applicera aldrig syra till kakel utan vätning det först. Kakel kan få brännskador från syran om det inte är våt innan du ansöker.
  • Testa den produkt du använder en liten inconspicuous areal av kakel innan det hela. Leta efter eventuell missfärgning eller skada produkten kan orsaka till kakel.