Hur man rengör HEPA-filter

Högeffektiv partiklar luften (HEPA) filter är utformad för att fånga små partiklar som normalt inte återvinns av standard luftfilter. Filtret kan hjälpa till att fånga partiklar som kan orsaka allergier och andra hälsoproblem. Hjälp din HEPA filter kan förbättra kvaliteten på luften i ditt hem. Rengöring av filtret är en enkel process som du kan göra själv inom loppet av några minuter och upprätthålla den effektiva driften av din HEPA filter för.

Instruktioner

•Vrid strömmen på din HEPA luft filter system och koppla från elektriska sladden från vägguttaget och leverans. Öppna luften renare genom att lossa iken klippen på sidan av enheten och lokalisering av HEPA-filtret inuti.

•Ta bort luftfiltret genom att skjuta ur HEPA luft renare. Ta filtret utanför eller på någon plats där du kan rengöra den ordentligt.

•Lay filtret platt över en papperskorgen kan och använda en burk med tryckluft för att blåsa någon löst damm från filtret och i papperskorgen kan. Vänd på filtret och rengör båda sidor av filtret, byta fram och tillbaka tills alla partiklar har tagits bort.

•Rengör HEPA-filtret genom att vrida på vattenförsörjning och besprutning filtret försiktigt med en trädgårdsslang. Placera tummen över slutet av slangen till måttlig styrkan av spray, att vara noga med att inte skada filtret med styrkan av spray.

•Sätt filter lutande upp i en skuggig område där en vind kan få till båda sidor av den. Låt filtret till luft lufttorka tills den är helt torr (se varning avsnitt för ytterligare information).

•Byt ut HEPA-filtret tillbaka i luften rengöring när det är torrt genom att skjuta tillbaka på plats och stänga spännen på enheten. Anslut luften renare tillbaka och slå på den för att kontrollera att det fungerar.

Tips & varningar

  • För att undvika skador på filtret, inte ange det i direkt solljus eller platt på marken.