Hur man rengör Haze bort av nya keramiska plattor

När nya keramiska plattor har torkade en dammig eller disigt utseende är det nästan alltid på grund av att det finns injekteringsbruk på ytan av plattorna. Medan detta kan lätt förebyggas genom att torka injekteringsbruk från brickor medan det fortfarande är blött, oroa dig inte att det är för sent för att ha trevlig snygg plattor. Du kan ta bort det torkade injekteringsbruket om du använder rätt rengöringsmedel och är aktsam om skura.

Instruktioner

• Fyll din blandning skål med en halv gallon varmt vatten. Rör i 1 tsk av flytande diskmedel. Doppa en skrubb borste i lösningen tills det drypande våt.

•Använd borsten att skrubba de keramiska plattor, så mycket tryck som du kan utan repor eller bryta kakel. Lägg till mer tvål borsten som behövs.

•Fortsätt att skrubba i 30 minuter. Kontrollera dina framsteg. Om alla av haze är borta, torka kakel med en fuktig trasa för att skölja den. (Bara Fukta trasan i ljummet vatten och vrid ur den.) Sedan hoppa till steg 5. Om det finns fortfarande haze återstående, fortsätta till steg 4.

•Upprepa stegen 1 och 2 med en lösning av en del vatten till tre delar vit vinäger. Om det inte fungerar, gör det igen, denna gång med en lösning som är åtta delar vatten till en del muratic syra. Använd endast den muratic syran som en sista utväg. Även om det är mycket framgångsrika på att ta bort diset, kan det permanent fläcken din kakel. Prova det på en extra kakel eller ett dolt område först. Skölja.

•Torr kakel med en mikrofiberduk eller låta det lufttorka. Överväga tätning för att förhindra framtida haze.

Tips & varningar

  • Om din kakel är mycket små eller särskilt känsliga, använda cheesecloth i stället för nylonborste. Ge inte upp. Ta bort diset kunde kräva en betydande mängd skura. Om du inte vill riskera med hjälp av muratic syra, prova att använda en halv kopp av rörsocker till en gallon vatten istället. Detta kan vara slitande nog till vara effektiv. Det beror på hur mycket konsistens har din kakel.
  • Om du använder muratic syra, se till att din torka allt det av kakel. Det kunde äta bort på materialet med tiden om någon av det återstår. Bära gummihandskar och skyddsglasögon om arbetar med muratic syra. Lägg till syran till vattnet, aldrig tvärtom. Så du behöver inte oroa dig för syran stänker upp på din hud.