Hur man rengör hårt vattenfläckar på Ubatuba granit

Ubatuba granit, en grön naturlig sten från Brasilien känd för dess svart, guld eller blå/silver flingor och fläckar, är en tät granit används ofta i kök, badrum, arbetsområden och andra utrymmen som en bänkskiva eller tabell yta. Normalt bildar hårda vattenfläckar på denna granit på grund av regelbunden rengöring, extremt hårt vatten eller båda. Ubatuba är reptålig, det är inte scratch bevis. Du kan etch det eller tas bort av misstag något tätningsmedel som används av ett installationsprogram på en icke-polerad yta om du använder fel rengöringsprodukter. Som ett resultat, måste du använda mjuka verktyg och produkter godkända för granitytor man bort hårt vattenfläckar.

Instruktioner

•Spray hårt vatten spot remover godkänts för användning i granit, eller granit cleaner formulerade hårt vatten fläckar, på hårt vattenfläckar.

•Vänta tid anges på produktens etikett för remover eller renare för att bryta upp mineraler och kemikalier som gör upp ställen. Det ta brukar mellan 30 sekunder och fem minuter, beroende på renare och tjockleken på fläckarna.

•RUB hårt vattenfläckar och remover eller renare från ytan med en mjuk, fuktig luddfri mikrofiberduk.

•Scrub bort resterande tuff hårt vatten fläckar försiktigt med en mjuk borste borste eller nonabrasive glas-safe skrubber pad som behövs. Efter din ta bort skräp, gnugga området igen med extra cleaner och en fuktig trasa.

•Skölj ytan grundligt när slutade och sedan torka den helt med en eller flera mjuk, absorberande microfiber dukar.

Tips & varningar

  • Om du arbetar med oförseglade polerad Ubatuba granit och tjocka täckt hårt vattenfläckar, håll ett rakblad i 30-graders vinkel till ytan och försiktigt skrapa i området för att ta bort hårt vatten ackumulering.
  • Om du fortfarande inte kan ta bort en hårt vatten plats, kontakta installatören av granit produkten för ytterligare hjälp.
  • För att förhindra hårt vattenfläckar, torka din Ubatuba--särskilt runt alla kranar i tillämpliga fall--helt torr när det blir blött. Dessutom överväga att få en vatten-mjukgörande produkt installerad för att behandla ditt kranvatten.
  • Testa alltid hårt vatten spot remover eller renare du köpt på en inconspicuous areal av din Ubatuba produkt innan användning för att bekräfta att det inte kommer att skada ytan eller tätningsmedel om tillämpas.
  • Aldrig använda starka syror, slipmedel, stålull eller starka rengöringsmedel på din granit. Dessutom aldrig använda generiska rengöringsmedel för kök eller badrum.