Hur man rengör gul av linoleumgolv

Gula fläckar på linoleumgolv orsakas vanligen av en kemisk reaktion mellan golv en gummibaksida på golvet mats eller gummi sulor skor. De kan vara ganska svårt att ta bort om de har trängt djupt in i golvets yta. Därför är det viktigt att regelbundet rengöra dina golv. Dessutom lämnar lite hårt arbete och armbåge fett ett par gånger om året dina golv ser blank och ny.

Instruktioner

•Mix bakning soda och citron juice att göra en milt slipande pasta.

•Beroende på fläcken storleken, använda en tandborste eller en hård borste för att tillämpa klistra på gulfärgning område. Arbeta in i området för flera minuter att lossa fläcken från golvets yta. Skölj med en fuktig trasa och vatten.

•Ta bort alla möbler från att linoleum golv och sopa noggrant.

•Mix några droppar maträtt tvål och varmt vatten i en hink. Med en hård borste scrub, börja i ett hörn av rummet och rengör hela golvytan. Arbete i små områden och grundligt torrt med en handduk innan du går vidare. Låt golvet torka helt.

•Använd raka ammoniak till den rengjorda ytan att beröva någon ytterligare vax eller smuts byggs upp från golvet. Du bör igen börja i ett hörn, och arbetar i små sektioner över golvet. Kan ammoniak att sitta i några minuter och sedan skrubba med en hård borste. Skölj med vatten och torka med en handduk. Låt golvet torka. Du kommer att märka ytan är väldigt tråkig efter detta steg.

•Evenly gäller ett flytande vax med en trasa eller svamp, arbetar i små delar och se till att all yta är täckt. Vax måste torka helt innan golvet kan bli trampad på eller möbler kan ersättas.

Tips & varningar

  • Om dina knän stör dig, Överväg att använda knäskydd. Upprepa denna process på bi-årlig basis för att hålla dina golv ser ren. Överväga en nr-skor regel på ditt golv. Gummi sulor skor är ökända för att lämna gula fläckar. Ersätta gummi backas golvmattor med flätat mattor eller andra beläggningar som inte kommer att skada golvet. Du kommer förmodligen behöva flera torra handdukar att rengöra hela golvytan.
  • Vara säker på att rummet har god ventilation att hålla ammoniak ångor till ett minimum.