Hur man rengör gåsdun kuddar

Hur man rengör gåsdun kuddar

Kuddar av gåsdun är ett enkelt och grundläggande sätt att investera i en god natts sömn. Ner är mjuka inre plumagen av gäss och är utan spetsiga spolar. Förutom att vara tillverkade av naturmaterial, kuddar av gåsdun är också motståndskraftig och varar i flera år när de får ordentlig vård. Eftersom kuddar av gåsdun är ofta en dyr investering, är det nödvändigt att rengöra dem korrekt och med se till att de bo i toppskick.

Instruktioner

•Kontrollera tyget på kudden för att säkerställa att det finns inga tårar, revor eller försämring från kroppen oljor. Ange din tvättmaskin till blek och varmt vatten. Ställ in maskinen till "extra-skölj" om din maskin har möjlighet. Lägg 1/2 kopp av ett milt rengöringsmedel.

• Starta maskinen och låt den gå i 30 sekunder att starta kombinera tvättmedel och vatten. Stoppa maskinen och placera en till två gåsdun kuddar i vattnet. Två kuddar är bäst, eftersom det hjälper till att balansera maskinen, men antalet kuddar du passar in i din maskin beror på storleken på maskinen. Tryck kuddarna ned i vattnet. Pressa ut all överflödig luft så att kuddarna bo i vattnet och inte flyter överst.

•Tillåt ner kuddar i blöt i två timmar. I slutet av den tiden igen pressa luften från kuddarna vid behov. Starta maskinen för att slutföra tvättcykeln. Om din maskin inte har en extra-skölj cykel, ställa in den manuellt att skölja en andra gång för att se till att alla tvättmedel har tagits bort från down.

•Placera kuddar i torktumlaren. Lägg en eller två tennisbollar i en ren strumpa. Lägg bollarna i torktumlaren att hjälpa fluff och separata gåsen ner eftersom det torkar. Ställa in torktumlaren till medelvärme inställning och slå på den. Kontrollera kuddarna som de torkar för att förhindra gåsen ner blir alltför varmt och brännande. Ta kuddar ut varje 20 minuter till ludd, som också förhindrar överhettning.

•Ta bort kuddarna från torken efter de grundligt har torkat. Kuddar av gåsdun kan ta två timmar eller längre tid att torka helt. Undvik att ta bort kuddarna för tidigt för att förhindra mögel.

Tips & varningar

  • Använda en kommersiell tvättmaskin och torktumlare för att rengöra din ner kuddar om du inte har stor kapacitet-maskiner.
  • Tvätta kuddar av gåsdun två gånger om året.