Hur man rengör Fisher & Paykel Iridium yta

Australien-baserade Fisher & Paykel varumärket har ett kök, kyl, diskmedel och tvätt apparater med olika ytan är klar. Bolaget marknadsför en rostfri borstad, satin finish under namnet "Iridium," kallas även "Iridium rostfritt stål" eller "Iridium borstat rostfritt stål." Även om finishen har ett särskilt namn, kräver det inte särskild rengöringsmetoder utöver de någon borstat rostfritt stål apparaten ägare kan förvänta sig--regelbunden tvättning med en mjuk trasa/svamp och underhåll av den ytan glans.

Instruktioner

•Vrid av Fisher & Paykel ugnen om den har en het yta och vänta tills Iridium rostfria ytan är sval vid beröring före rengöring. Om din apparat inte är en ugn, hoppa över detta steg.

•Torka fastställa apparatens ytan med en tvål, luddfri microfiber trasa eller svamp i riktning av borstat rostfritt stål spannmål. Om ytan har bakat-på vätska eller mat fläckar, doppa duken i tvålvatten, lägga den över fläcken i fem minuter och försöka torka bort fläcken. Om fläcken inte kommer från ytan, blöta fläcken med en nonabrasive renare och torka igen.

•Skölj alla tvål eller renare rester fullständigt från ytan med en ren, fuktig microfiber trasa eller svamp.

•Torr ytan noggrant med en mjuk trasa för att förbättra dess glans och skydda den från vattenstämplar. Om hårt vatten fläckar efter torkning, häll outspädd ättika på en trasa och torka av hela ytan.

Tips & varningar

  • Om din apparat finish har fingeravtryck, använder en rostfri polish på ytan anvisningarna på polska behållaren. Ta bort och/eller buff enligt anvisningarna.
  • Torka alltid ren alla bruksföremål efter användning, som Iridium rostfritt stål kan fläcken från vätska eller mat spill som upprepade gånger upphettas utan rengöring. Livsmedel kan bli bakat-på och svårt att ta bort som ett resultat.
  • Ren alltid i riktning mot borstat rostfritt stål säden, som regelbunden rengöring över säden kan så småningom etch Iridium ytor.
  • Använd aldrig starka kemikalier som klor eller slipmedel på Iridium ytor, som gör så kan inte bara etch, men också fläcken och korroderar av rostfritt stål.