Hur man rengör fastnat på kokkärl

Oavsett hur försiktig du är, det är oundvikligt att någon gång i ditt liv kommer du glömma denna gryta i ugnen eller försumma att Smörj en muffinsplåt. Resultatet är en fast på pan som vägrar att tvättas rent med vanlig medel. Återvänder att pan till dess vanliga mousserande ren kan vara en knepig uppgift, men det kan göras. Hur du rengör beror det på pannan och vad det är som sitter fast på.

Instruktioner

•Soak brände på kastruller i vatten i några minuter. Skrubba rent med milt slipande och skålen rengöringsmedel. De flesta stekpannor kommer ren med minimal ansträngning efter blötläggning i diskmedel vatten i några minuter, men de tufft att ta bort förblir samtal för allvarliga rengöring.

•Rengör kastruller som har fastnat på ägg av bevattning med salt och gnugga rent med en mjuk trasa eller svamp. Saltet kommer att arbeta som ett milt slipande. Det kommer att lossa fastnat på ägget, så att du kan skölja den gratis.

•Prova att lägga 1/2 kopp vitt destillerad vinäger till tillräckligt varmt vatten för att täcka botten av pannan och låt det dra i 10 minuter att ta bort envisa ägg rester. Inte bara kommer att ta bort vinäger ägget, det kommer att eliminera lukt, alltför. Detta är särskilt användbart för plattor eller skålar som har fastnat på äggula som vägrar att vika med vanligt diskmedel.

•Fyll kastruller som på allvar har bränts på med 2 koppar vatten och 1/4 kopp bakpulver. Placera på en medelhög värme och Värm till kokning. Låt sjuda tills restmaterialet på botten av pannan lyfter pannan och flyter i vattnet. Använd en spatel eller träsked för att lossa brända på mat som inte lyfter med bakpulver. Tvätta och skölj som vanligt. För envis rester, kan du behöva upprepa processen tills botten gnistrande ren.

•Fyll gryta rätter med kallt vatten och låt dem ställa över natten att ta bort fastnat på mat. Vattnet kommer att lossa matrester, vilket gör det möjligt att skrubba gryta ren på morgonen. Tvätta och skölj som vanligt.

•Rengör bakning kokkärl av blötläggning i kallt vatten över natten. Ta bort eventuella kvarvarande matrester med en icke-slipande skrubber. Tvätta en skölj som vanligt.