Hur man rengör färgat lädersäten

Hur man rengör färgat lädersäten

Läder är ett elegant, elegant och hållbart material används för kläder, skor, möbler och som en beläggning för bilsäten. Det är användbart för dess skönhet och mjukhet samt andningsförmåga. Eftersom den används så ofta, är det också lätt att färga under vardagliga händelser. Om du spiller mat, dryck eller en annan vätska på ett färgat läder sits,: att veta hur man rengör det ordentligt skillnaden mellan en raserad sits och en som fortsätter att titta fläckfria år framöver.

Instruktioner

•Använd en ren och torr trasa för att torka upp spill omedelbart innan ämnet kan penetrera läder ytan och permanent fläckar det.

•Pour tre matskedar gnugga alkohol i en liten behållare och doppa en bomullstuss i alkoholen. Badda bomullspinne på en obetydlig del av ryggstödet, läder, som nedre hörnet eller undersidan av sätet för att testa om det ta bort färgen från läder. Ge tid för alkoholen att torka och kontrollera plats. Om färgen är opåverkad, gå till steg 3. Om färg påverkas, kontakta en professionell läder renare för råd om hur att behandla fläcken på din läder sits så att du inte förstöra hela sätet.

•DIP en ny bomull provstickan i tvättsprit och badda med pinnen på det färgade området. Om det behövs, använda ytterligare bomull svabb. Låt området torka. Om fläcken fortfarande är, upprepar du steg 2 med majsstärkelse och sedan nagellacksborttagare.

•Prova en bläck och stain remover produkt, om alla tre ämnena inte bort fläcken. Se till att produkten innehåller lämpliga pH-balansen är säker för läder. Många läder städare säljer sådana läder rengöringsprodukter för personlig och professionell användning. Spraya en liten mängd bläck och stain remover på fläcken och låt kemiskt att mätta fläcken. Försiktigt torka vätskan bort och upprepa vid behov. Om fläcken fortfarande inte kommer ut efter att ha provat en läder renare, kontakta en professionell läder renare för råd.