Hur man rengör ett växthus

Ett växthus är ett utmärkt tillskott till alla trädgårdar. Bygga ett växthus kan du odla växter året runt och hålla särskilda växter ur det kalla vädret, vilket kommer att öka deras livslängd. Ett växthus också gör det möjligt att odla livsmedelsgrödor inuti, vilket du kommer att ha tillgång till färska ekologiska livsmedel oftare.Växthus måste dock hållas rena. Varma, fuktiga inuti ett växthus är en utmärkt plats för mögel börja växa. Det är viktigt att rengöra ditt växthus för att hålla den från bostäder patogener och allergiframkallande och mögel. Grundlig rengöring av ditt växthus på våren och hösten hjälper dig att upprätthålla kvaliteten på byggnaden.

Instruktioner

•Flytta alla krukor, planteringsmaskiner och lös uteservering. Fyll din hinkar med varmt vatten, tvål och trädgård desinfektionsmedel.Tvätta och desinfektera utsidorna av krukor och plantageägare. Desinficera insidan av krukor och plantageägarna innan du sätter smuts och växter i dem..

•Kontrollera växthuset för glaskross eller strukturella frågor som behöver repareras. Använda trasor eller handdukar för att tvätta insidan av Fönstren med varmt vatten, tvål och en trädgård desinfektionsmedel.

•Använd en scrub pensel att rengöra smuts, mögel och alger från barer och överlappande rutor. Spraya insidan av Fönstren med högtryckstvätt och rent vatten. Spraya på utsidan av växthuset med högtryckstvätten också.

•Wash någon grus på iscensättning med högtryckstvätten. Sopa någon smuts, växter och annat skräp från golvet och sedan torka den med varmt vatten, tvål och trädgård desinfektionsmedel. Slang i golvet när du är klar.

•Return tabeller, krukor och krukor till växthuset.

Tips & varningar

  • Det kan också vara bra att röka ditt växthus med svavel ljus eller rök kon när du har rengjort det. Följ alla anvisningar på ljus eller rök kottar för gasning.