Hur man rengör ett stökigt rum på 30 minuter

Rengöring ett stökigt rum behöver inte ta timmar av sortering igenom papper, kläder och röran. Ofta är det lätt att bli distraherad av vad som verkar vara en omöjlig uppgift. Genom att dela arbetet i små jobb, kan du göra ett rum presentabel för företag, eller mer bekvämt för dig själv, i 30 minuter. För att göra arbetet ännu snabbare och effektivare, värva familjemedlemmar eller vänner och delegera jobben till varje.

Instruktioner

•Gather några tomma behållare. Kartonger, papperspåsar eller stora plast lagringsbehållare kommer alla göra susen.

•Arbetar på ett område i taget. Det är lätt att bli distraherad om rummet är särskilt stökigt, så komplett varje avsnitt innan vi går vidare till nästa. Till exempel avmarkera dungen bort din byrå eller soffbord innan vi går vidare till nattduksbordet eller soffa.

•Placera kläder i en behållare och papper i en annan behållare. Oroa dig inte vid denna tidpunkt oavsett om kläderna är smutsiga eller ren — kan du sortera som senare. Använda samma taktik med papper. Plötsligt bli inte intresserade av att balansera ditt kontoutdrag; kasta den mail, anteckningsböcker och kvitton i en låda eller påse. Detta steg kan vara den största tid rinna för vissa människor. Ge dig själv högst fem minuter för denna uppgift och ställa in en timer om det behöver vara.

•Stash behållare i ett annat rum som bolaget inte se, eller ställa in dem i en garderob av Visa. Om inte människor är alltför snoopy, kommer de har ingen aning vad du har bakom stängda dörrar.

•Välj upp smutsiga rätter, kaffemuggar eller silverföremål och ta dem till köket. Sätta dem i diskmaskinen eller i en diskho full med tvål och vatten i blöt. Slå på diskmaskinen eller återvända efter resten av rummet är ren att diska.

•Gå tillbaka genom rummet och räta upp alla herrelösa objekt. Vika filtar, ludd kuddar och räta ut tidningar på soffbordet. Ytliga ordning fungerar bra i dessa situationer, och en snabb, två minuter justering gör att övergripande platsorganisation.

•Torka ner ytor med en fuktig trasa för att bli av med damm. Uppmärksamma tabeller, fönsterbrädor, lampa baser och bokhyllor. Ett par minuter med damm trasa göra en värld av skillnad i den övergripande utseendet på rummet.

•Köra dammsuga snabbt om du har tid. Trots ansträngningen verkar det ta släpa tomrummet av garderoben, ett dammsugas rum alltid ser bättre ut för ansträngningen.

•Return till köket för att diska och torka av bänkskivor. Köket är ofta den mest förlåtligt stökig platsen i huset, särskilt om gäster förbi runt matdags.

Tips & varningar

  • Ställa in timern på din spis eller mobiltelefon för att gå ut varje 10 minuter som hjälper du stanna fokuserad.