Hur man rengör ett Sears ugnen rör

Hur man rengör ett Sears ugnen rör

Om du luktar en varm, något bränd lukt när du sätter ugnen på, beror det antagligen på en ansamling av smuts och damm i kanalsystemet. Rengöring trummorna med jämna mellanrum kan hjälpa undvika kostsamma reparationer och förbättra luftkvaliteten. Några lätt erhållna objekt är allt du behöver för jobbet.

Instruktioner

•Vrid av din Sears ugn. Om det är elektriska, helt enkelt stänga av saften på kretsbrytaren. En gas enhet kräver att stänga gasen ugnen kontroll. Det är oftast tydligt märkt, men kontakta din instruktionsbok för ett diagram om du inte är säker.

•Spread en duk över det område som innehåller värmeväxlaren för att skydda det som du rengör förångare spolarna. Med en stålborste och mild syra renare, såsom CLR eller fem stjärna, försiktigt skrubba någon damm bort eller smuts byggt upp på spolarna. Skölja spolar med vatten för att neutralisera syra. Använd skyddande eye-wear och skyddshandskar frätande Pågrund av syran renare.

•Skydda värmeväxlaren från skador som du rengör spolarna. Värmeväxlaren är lätt den dyraste ersättningsdel i en ugn. Avlägsna alla vent och tvätta i en varm, mild rengöringsmedel vatten. Ställ dem åt sidan att torka medan du är klar med rengöring trummorna. Avlägsnande kan kräva användning av en skruvmejsel.

•Använd slang kvarstad på en dammsugare att suga upp all lös smuts och skräp du kan nå från vent öppningarna. De flesta smuts och damm fastnar nära ventilerna, så rengör dessa områden noggrant.

•Ta en svamp indränkt i mild tvål och vatten och tvätta områdena i och runt kanalen ventiler. Nå så långt du kan in trummorna från vent öppningarna.

•Använd en skruvmejsel att sätta tillbaka alla vent täcker. Byta luftfilter med en av lämplig dimension för modell ugnen du har. Infoga en som är för liten kommer att lämna spolarna och kanaler till all smuts och skräp. Ett rent filter erbjuder skydd och hjälper enheten fungerar effektivt. Byt luftfilter varje två till sex månader.

•Starta ugnen på. Om elektrisk, aktivera strömbrytare; om gas, ljus piloten manuella anvisningarna operatörer. Det bör finnas belysning instruktioner belägna nära ugnen kontroll också.

Tips & varningar

  • Hålla extra ersättning filter i handen. Försök att göra detta under våren och hösten när temperaturerna är milda.
  • Var noga med att stänga av kretsbrytaren även om du har en gasugn. Fläkt motorn drivs av el och du kan drabbas av elstötar. Bära en mask om du har allergier eller är damm känsliga.