Hur man rengör ett kvalster-angripna hus

Hur man rengör ett kvalster-angripna hus

Kvalster är små insekt-liknande skadedjur som du inte kan se med blotta ögat. Du kanske inte kunna se kvalster, men du kan märka deras närvaro genom allergisymptom och kliande bett. Dammkvalster, chigger kvalster och kliar kvalster är vanliga i hushållet. Rengöra ditt hus på regelbunden basis kan hålla ditt hus från att vara kvalster-angripna.

Instruktioner

•Vacuum mattor, draperier och även din nakna madrasser att eliminera kvalster från sina gömställen. Utveckla en vacuuming veckoschema att hålla mite angrepp låga. Binda av dammsugarpåsar och soppåsar ordentligt innan kasta. Ånga-ren eller schampo mattor en eller två gånger per år för kontroll mite populationer.

•Dammpåse ytorna i ditt hem regelbundet som en del av din kompletta hemstädning rutin. Dammkvalster är vanligare när damm och skräp lägger sig på räknare, bokhyllor och andra delar av hemmet.

•Wash alla sängkläder, kläder och tvättbar fönster beläggningar i varmt vatten för att döda de kvalster som har angripna ditt hem och tillhörigheter. Använd ditt vanliga tvättmedel och vatten som når minst 77 grader Fahrenheit.

•Håll kuddar och madrass rengöra och rensa från kvalster med skyddande omslag. Plasttäckning kan döda befintliga kvalster och försvåra framtida angrepp. Placera plast under din bäddmadrass, lakan och örngott för optimal komfort.

• Hantera fuktnivå i ditt hem att bli av med kvalster och förhindra utvecklingen av mögel. Kvalster är mer benägna att frodas i fuktiga miljöer. Utrusta ditt hem med en avfuktare att hålla luften torr.

Tips & varningar

  • Lappa ihop sprickor och hål i väggarna och stiftelsen för att minska sannolikheten för klöver kvalster kommer in ditt hem.