Hur man rengör ett Cement golv med en våt/torr Vac

Hur man rengör ett Cement golv med en våt/torr Vac

Om du någonsin har försökt att rengöra en cement golv, särskilt en som inte är belagd med en blank yta, vet du hur skitiga ytan kan vara. Moppning golvet helt enkelt flyttar smuts i vattnet tills det lägger sig till en ny på betong. Med hjälp av en våt/torr dammsugare lyfter våt mark och smutsigt vatten från golvet, att skapa en renare yta som torkar snabbt. Denna process är användbart för allmän rengöring, samt prepping betong för färgning eller påsvetsning.

Instruktioner

•Vacuum torr cement golvet med våt/torr vac, att hålla filtret för att förhindra att damm från att blåsa runt rummet eller område, bara att landa på golvet igen. Skrapa bort eventuella kvarvarande smuts som fastnar på betong, med en spackel. För grundlig borttagning av ämnen som täta eller färg, kan du behöva tillämpa en kemisk strippa på plats och sedan skrapa bort.

•Scrub betong med trinatriumfosfat (TSP). Detta är en tunga renare som degreases och rengör ytor grundligt, och hittas i de flesta järnaffärer. Vanligtvis en koncentration av 1/4 kopp per gallon blandas ihop i en 5-gallon hink lämpar sig för golvrengöring av, men följ särskilda anvisningarna på förpackningen. Sprida lösningen över golvet, och skura det med en push kvast eller en elektrisk golv skrubber. Kan TSP att arbeta i minst två minuter innan du tar bort den.

•Vacuum tvål vatten från golvet med en våt/torr dammsugare efter att ta bort damm pappersfiltret från dammsuga.

•Dispose av det smutsiga vattnet ner ett avlopp där man behandlade och inte ute på marken, där det kan förorena grundvattnet med dess höga fosfat nivåer.

Tips & varningar

  • Bär alltid handskar, en långärmad skjorta, långbyxor och skyddsglasögon när du arbetar med tsk.