Hur man rengör en vedeldad infoga

En vedeldad infoga är en spis-liknande apparat som passar inuti en traditionell eldstad, brinnande trä på ett effektivare sätt för att värma ett hem. Sådana insatser är normalt gjorda av stål eller gjutjärn och glasdörrar är också vanliga så du kan se lågorna brinnande när Kaminen är i drift. Vedeldning skär kräver regelbundet underhåll att hålla dem fungerar effektivt. Rengöring en vedeldad infoga tar lite tid men är inte alltför svårt.

Instruktioner

•Ta ut allt trä eller andra objekt från skäret att göra rengöring enklare och effektivare.

•Stäng dörrarna till infoga att förhindra skräp rinner ur den. Fastställa en dropcloth utanför skäret att plocka upp någon aska som flyr under skorstenen rengöring.

•Tryck en skorsten borsta ner i skorstenen från taket för att skrapa kreosot och andra sot avlagringar från skorstenen väggarna. Lägga till tillägg borsten tills du har nått botten av skorstenen och sedan dra borsten ut. Vänta i 60 minuter så att aska och smuts sedimentera inne i skäret.

•Vacuum ut insatsen med ett HEPA-filtrerad vakuum att fälla askan i dammsuga i stället för blåser det tillbaka ut i luften.

•Mix varmt vatten med vit vinäger i en halv-och halv lösning i en sprayflaska. Spraya glasdörrarna av insatsen och torka dem med en fuktig svamp att rengöra glaset. Använda outspädd vit vinäger för några envisa avlagringar som inte är på väg bort.