Hur man rengör en spis logg

Hur man rengör en spis logg

Gas, elektriska eller träpelletar eldstäder är ett populärt komplement till många nya bostäder. Många trä eldstäder ersätts med gas spisar att skära ned på smuts och skräp trä ger generellt in i huset. På vintern, en brand i en gas eller pellets spis ser bra ut, men resten av året, den öppna spisen kan samla damm och rester från lågorna. Att hålla din spis i gott skick omfattar att upprätthålla spis loggarna inuti.

Instruktioner

•Hitta eller Köp två mjuka borst penslar. Bör man 2 eller 3 inches bred, den andra en tum eller mindre för mindre sprickor. Mjuk borst borstar kan hittas i hemmet förbättring eller hantverk butiker.

•Vrid av gas eller el till din spis. Oavsett vilken typ av bränsle som används för att skjuta det, se till att är eldstaden sval vid beröring för början.

•Placera tidningar runt basen av loggarna för att fånga damm och skräp.

• Använd din mjuka borst penslar till ta bort damm från sprickor i loggarna. De flesta äldre loggar är konkret men nyare är gjorda av keramik, så var försiktig rengöring dem. Försök att inte hantera dem alltför mycket som de är ömtåliga och kan gå sönder eller spricka.

•Throw bort tidningen (rulla upp försiktigt så att inte förlora någon av damm på golvet). Vakuum loggarna med en klädsel eller borste och sedan dammsuga upp något på golvet runt loggarna.